Οι πλειονότητα των δημάρχων υποβάλλει παραίτηση

Ιστορικές στιγμές ζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι περισσότεροι εκ των δημάρχων που παίρνουν μέρος στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προεδρείου.

Η συνέλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη διεξάγεται σε τεταμένο κλίμα ενώ δεν έλειψαν οι επικριτικές φωνές απέναντι στην ίδια την ΚΕΔΕ και το διοικητικό συμβούλιό της για τις έως σήμερα πολιτικές επιλογές της.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Να σημειώσουμε πως με ομόφωνη απόφασή της, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, προτείνει παραιτήσεις και των 325 δημάρχων της χώρας!

Την Πέμπτη, 11 Ιουλίου, είχαμε ομαδική παραίτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Ηγουμενίτσας όπου ο δήμαρχος και 15 δημοτικοί σύμβουλοι τα «βρόντηξαν» διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων.

«Λουκέτο» στους Δήμους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη

Σχεδόν σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι Δήμοι όλης της χώρας, εν’ όψει της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου (Τετάρτη, 17/07). Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστας Ασκούνης, προτείνει την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου. Οι κοινωνικές δομές των δήμων, με εξαίρεση την Τρίτη, αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά.

Ειδικά στους τουριστικούς δήμους θα δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν κατά βούληση εάν θα κλείσουν ή όχι τις δομές τους.

Την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου η ΚΕΔΕ προτείνει συγκέντρωση αιρετών και πορεία προς τη Βουλή.

Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί ως έχει στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ θα συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο, στο οποίο θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης και θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα