Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσετε την αιμορραγία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η αιμορραγία μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή και καλό είναι να φορέσετε γάντια από λάτεξ, αφού πρώτα έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας. Δείτε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να την σταματήσετε μόνοι σας.

Εφαρμόστε πίεση

Τοποθετήστε ένα καθαρό και στεγνό κομμάτι υλικού, όπως έναν επίδεσμο, μια πετσέτα, ή ένα πανί στο τραύμα και πιέστε με το χέρι σας μέχρι να σταματήσει να τρέχει το αίμα.

Μην σηκώσετε γρήγορα τον επίδεσμο για να ελέγξετε αν έχει σταματήσει η αιμορραγία, διότι αυτό επιμηκύνει την

διαδικασία επούλωσης.

Πάγος

Η εφαρμογή πάγου σε ένα τραύμα συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, επιτρέποντας την ταχύτερη επούλωση του τραύματος.

Τυλίξτε τον πάγο σε ένα καθαρό, στεγνό πανί και τοποθετήστε το στο τραύμα.

Τσάι

Το τσάι είναι ένα δημοφιλές φάρμακο για τη θεραπεία της αιμορραγίας, ειδικά μετά από οδοντιατρική επέμβαση. Τοποθετήστε στο τραύμα ένα φρέσκο σακουλάκι τσαγιού που μόλις χρησιμοποιήσατε και έχετε αφήσει λίγο να κρυώσει.

Η χρήση του τσαγιού λειτουργεί επειδή το τσάι περιέχει τανίνες, οι οποίες είναι αιμοστατικές, ενώ βοηθά το τραύμα να παραμείνει απαλλαγμένο από λοίμωξη.

Βαζελίνη

Περιέχει ένα μείγμα από έλαια και κεριά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του δέρματος.

Η βαζελίνη χρησιμοποιείται καλύτερα για να σταματήσει η αιμορραγία από επιδερμικά τραύματα. Σκουπίστε πρώτα το δέρμα και αφότου βάλετε βαζελίνη στην πληγή, καθαρίστε την, για να αφαιρέσετε την περιττή ποσότητα.

Αντιιδρωτικό

Εκτός από το να συρρικνώνει τους ιδρωτοποιούς αδένες, το χλωριούχο αλουμίνιο στα αντιιδρωτικά μπορεί επίσης να προκαλέσει συστολή στα αιμοφόρα αγγεία και να βοηθήσει στο να κλείσει η πληγή.

Στοματικό διάλυμα με οινόπνευμα

Λειτουργεί ως στυπτικό μέσον και αν το εφαρμόσετε σε μια πληγή, τότε αυτή θα κλείσει πιο γρήγορα.

Επίσης, το αμινοκαπροϊκό οξύ μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αιμορραγίας στο στόμα που προκαλείται από οδοντιατρική επέμβαση. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην κάνετε μπουκώματα με το στοματικό διάλυμα, δηλαδή να μην το μετακινείτε μέσα στο στόμα σας, καθώς αυτό μπορεί να ξανανοίξει την πληγή που κλείνει.

Το άρθρο Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσετε την αιμορραγία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα