Οι λογιστές Κέρκυρας… διανυκτερεύουν ελέω taxisnet!

Τα προβλήματα από χθες αλλά και γενικότερα στις ώρες αιχμής στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων taxisnetοδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας (ΣΕΛΚΕ) να εκδώσει ειρωνική ανακοίνωση για το θέμα.

«Ανταποκρινόμενο» άμεσα στο εν λόγω κάλεσμα της ΓΓΔΕ και της ΓΓΠΣ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας ανακοίνωσε σήμερα πως αποφάσισε ομόφωνα

τα εξής:

«Να καθορίσει διανυκτερεύοντα Λογιστικά Γραφεία σε ολόκληρο το νησί. Για την επιτυχία του ανωτέρου μέτρου θα έλθει σε επαφή με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας καθώς και με το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών που έχουν εμπειρία από εφημερίες, αλλά και με την ευκαιρία ν’ αρχίσει και μια καλύτερη συνεργασία για την αντιμετώπιση τυχόν εγκεφαλικών κλπ παθήσεων των φορολογούμενων απ΄ την ανακοίνωση του ύψους των φόρων.

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, ώστε να βρεθεί τρόπος online σύνδεσης (free wifi κλπ) του μοναδικού ασθενοφόρου που εφημερεύει στο νησί με τα διανυκτερεύοντα λογιστικά γραφεία

Συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας και των επαγγελματιών της πόλης της Κέρκυρας στη βάση του εθελοντισμού για την άμεση διακομιδή όσων δεν προλαβαίνει το ΕΚΑΒ, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τον τουρισμό.

Τη διοργάνωση Λευκής Νύκτας Λογιστικών Γραφείων σε εβδομαδιαία βάση και ιδιαίτερα τις παραμονές λήξης φορολογικών υποχρεώσεων.

Την προηγούμενη Παρασκευή ΓΓΔΕ και ΓΓΠΣ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Λόγω της ταυτόχρονης λήξης των ημερομηνιών υποβολής του ΦΠΑ, πληρωμής της 2ης δόσης της φορολογίας εισοδήματος και πληρωμής της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, παρατηρείται υψηλό φορτίο στις υποδομές του ΤΑΧΙS τις ώρες 9:00 – 15:00 και 17:00 – 20:00.

Με δεδομένο ότι όλοι οι διαθέσιμοι υπολογιστικοί πόροι έχουν ήδη διατεθεί για τις συγκεκριμένες ανάγκες, παρακαλούνται οι φορολογούμενοι να χρησιμοποιούν το ΤΑXIS για την εκτύπωση των εκκαθαριστικών φορολογίας εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ τις ώρες μη αιχμής και κατά προτίμηση μετά τις 22:00».

Πάντως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών δεν αντιμετώπισε με την ίδια διάθεση χιούμορ την ανακοίνωση των ΓΓΔΕ και ΓΓΠΣ και σε ανακοίνωση που εξέδωσε την χαρακτηρίζει «ατυχέστατη, απαράδεκτη και προσβλητική» για τον κλάδο των λογιστών-φροροτεχνικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα