Οι Γάλλοι ζητούν από την Κάρλα Μπρούνι να επιστρέψει κρατικά έξοδα 410 χιλ. ευρώ

O ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης www.Change.org βεβαίωσε το Σάββατο ότι «τουλάχιστον 62 χιλιάδες πολίτες στηρίζουν ενυπογράφως την πρωτοβουλία του να διεκδικηθούν από την Κάρλα Μπρούνι, σύζυγο του τέως Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, 410 χιλιάδες ευρώ.

Τα χρήματα πιστώθηκαν ως κρατικά έξοδα για τη λειτουργία της ιστοσελίδα του δικού της ιδρύματος (www.carlabrunisarkozy.org.)

Από

την πλευρά της Μπρούνι βεβαιώνει ότι «τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι».

Πάντως, πρόσφατη έκθεση του γαλλικού ελεγκτικού συνεδρίου καταλόγισε «ατασθαλίες στη διαχείριση των κονδυλίων για την επικοινωνία στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων την εποχή της προεδρίας Σαρκοζί», επικρίνοντας ότι με τον προϋπολογισμό της προεδρίας χρηματοδοτείτο η ιστοσελίδα του ιδρύματος της Κάρλα Μπρούνι.

Στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της η κυρία Κάρλα Μπρούνι υποστήριξε ότι μέσα σε μια τετραετία που συμπλήρωσε ήδη η λειτουργία του, μπόρεσε και προσέφερε περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται καταγγελίες για τα οικονομικά του ιδρύματος αυτού.
Στις αρχές 2012 το εβδομαδιαίο παρισινό περιοδικό «Μαριάν» έγραψε ότι με τρόπο αμφιλεγόμενο και αντικανονικό, το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS ενίσχυσε με 2,7 εκατ. ευρώ τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της τότε Πρώτης κυρίας της Γαλλίας, αλλά και το φιλανθρωπικό έργο φιλικών της προσώπων από το στενό περιβάλλον της.

Keywords
Τυχαία Θέματα