«Όχι» στην ενδοδημοτική κινητικότητα λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την αντίθεσή της, στη διαδικασία της ενδοδημοτικής κινητικότητας, εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά τη συνάντηση (17/12) με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.
Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, χαρακτηρίζουν τη διαδικασία προθάλαμο απολύσεων και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαδικασία.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε τη διαβεβαίωση πως όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα της διαδημοτικής κινητικότητας δεν πρόκειται να απολυθούν. Όπως είπε, όλοι τους θα επανατοποθετηθούν μέσα από τις αδιάβλητες διαδικασίες

του ΑΣΕΠ, σε σύντομο χρονικό διάστημα στις νέες υπηρεσίες στις οποίες θα μεταταχθούν.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε τη νομοθετική ρύθμιση για την εθελοντική, διαδημοτική κινητικότητα, στο νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων. Μέσω της διαδικασίας, εκτιμάται ότι θα μετακινηθούν 4.000 με 5.000 υπάλληλοι που εργάζονται στους δήμους.
Όπως ορίζεται στο άρθρο 30 του νομοσχεδίου, οι υπάλληλοι θα μείνουν σε διαθεσιμότητα έναν μήνα και, στη συνέχεια, δεν θα επιτρέπεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας χωρίς αίτησή τους, διότι δεν θα αποτελούν πλέον πλεονάζον προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα