Ο Βασίλης Μαυρομάτης και «το ημερολόγιο ενός Τρελού» στο Θέατρο Βεάκη

Ένας από τους γνήσιους εκπροσώπους της γενιάς των ηθοποιών που υπηρετούν με απόλυτη αφοσίωση την ποιότητα , ο Βασίλης Μαυρομάτης μας παρουσιάζει το έργο «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκογκόλ, την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Μαΐου στο Θέατρο Βεάκη (Στουρνάρη 32, Αθήνα). Ώρα έναρξης: 19.30.

Μια ανθρώπινη

ιστορία που σήμερα θεωρείται πια διαχρονική.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης με μια εκπληκτική δεξιοτεχνία ξεδιπλώνει κάθε πτυχή του έργου , ζωντανεύοντας το λόγο και δημιουργώντας πλοκή από το μηδέν.

Η κίνηση, η ερμηνεία, η άριστη σκηνοθεσία, η μουσική , το τραγούδι το σκηνικό , όλα βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην παράσταση που καταφέρνει να διασκεδάσει το θεατή με το σκωπτικό ύφος του συγγραφέα αλλά και να τον συγκινήσει στην κορύφωση του δράματος όπου ο άμοιρος Ποπρίστκιν προσπαθεί να αντλήσει κουράγιο από το πουθενά… κι από τη θύμηση της μητέρας του.

Αναμφισβήτητα ο εκλεκτός ηθοποιός προσθέτει μια ακόμα επιτυχία στο ενεργητικό του με την ερμηνεία που δίνει στο διψασμένο για ποιότητα κοινό, μοναδικές συγκινήσεις.

Η παράσταση πριν το θέατρο Βεάκη θα ανέβει στις 10 Μαΐου στη Πάτρα και στις 11 στο Αγρίνιο. Μετά θα περιοδεύσει μέχρι και τις 19 Μαΐου στις εξής πόλεις:

14/5, Λιβαδειά

16/5 Πρέβεζα

17/5 Μεσολόγγι

18/5 Άρτα

19/5 Λευκάδα

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Μαυρομάτη

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου κατά τη δεκαετία 1950-1960, παίζοντας έργα αρχαίας τραγωδίας σε όλη τη χώρα, βοήθησε στην αναστήλωση 27 αρχαίων θεάτρων, που λειτουργούν μέχρι σήμερα (Φιλίππων, Μεγαλουπόλεως, Ερέτριας, Αμφιαράειου, Θορικού, Λαυρίου, Γυθείου κ.ά).

Από το 1958 μέχρι το 1996 έκανε πρεμιέρα σε 180 θεατρικές παραστάσεις, ενώ έχει σκηνοθετήσει πάνω από 20. Στον κινηματογράφο, έχει παίξει σε 48 ελληνικές ταινίες. Έχει ακόμα υπάρξει σεναριογράφος σε 26 ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές. Στο ενεργητικό του έχει πάνω από 2.500 συμμετοχές σε διάφορα είδη ραδιοφωνικών δημιουργιών (θέατρο-εκπομπέςς συνεχείας-απαγγελίες κλπ).

Έχει συμμετάσχει σε 16 σήριαλ (Εν τούτω νίκα, Λωξάνδρα, Στησιχόρου, Ξενόπουλος Φωτογράφος του χωριού, Το πάθος, Γιούγκερμαν κ.ά.). Έχει σαράντα πέντε χρόνια δραστηριότητας στο χώρο της ραδιοφωνικής, κινηματογραφικής και τηλεοπτικής διαφήμισης με πρώτο βραβείο από την ένωση διαφημιστών Ελλάδος το 1991, στην καλύτερη φωνή της χώρας. Έχει εκφωνήσει στη διάρκεια των 45 ετών πάνω από 30.000 διαφημίσεις και έχει σκηνοθετήσει γύρω στις 600 θεατρικές και ποιητικές δημιουργίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα