Ο Κάκος, κακός, αλλά και η δεύτερη ήττα, ήττα

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό είχε πολλές μικρές ιστορίες. Είχε και έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Εναν διαιτητή που εδώ και χρόνια θέλει να είναι αυτός που θα κλέβει την παράσταση, από τους παίκτες. Ο Τάσος Κάκος μπορεί να είναι καλός διαιτητής, όπως άλλωστε συμφωνεί η πλειοψηφία των παικτών στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου, ή κακός διαιτητής, όπως φαίνεται από τις φωνές μετά από κάθε ματς.

Είναι σίγουρα, όμως ένας...

ωραιοπαθής διαιτητής. Η λογική, "εγώ είμαι και κανένας άλλος" και η προσπάθεια να κλέψει την φώτα είναι εμφανής ακόμα και στην παρουσία του εκτός γηπέδων. Οπως για παράδειγμα οι εμφανίσεις του στις κακτά καιρούς βραβεύσεις του, ή ο πρόσφατος ντόρος που έχει ξεσπάσει στα τοπικά πρωταθλήματα της Κέρκυρας για τις... cameo εμφανίσεις του στο πλευρό ομάδας, αν και ο κανονισμός απαγορεύει τους εν ενεργεία διαιτητές να παραγοντίζουν.

Στην Τούμπα έγιναν πολλά, το όνομα του Κάκου είναι όμως αυτό που συζητιέται. Ο ρέφερι από την Κέρκυρα πέτυχε και πάλι τον σκοπό του να ασχολείται όλος ο κόσμος με τις αποφάσεις του, για τις οποίες μπορούν να μιλάνε και οι δύο ομάδες. Αλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι Αμερικάνοι ακόμα και η κακή διαφήμιση, διαφήμιση είναι κάτι που σημαίνει ότι στο marketing του εαυτού του ο Κάκος έχει διδακτορικό.

Αν βάλει κάποιος κάτω τα... σημεία, ο Ολυμπιακός φαίνεται να είναι πιο θιγμένος από το one man show του Κερκυραίου. Ο ΠΑΟΚ έχει στα δικά του τεφτέρια το πέναλτι που θα μπορούσε να δοθεί στον Αβραάμ στο πρώτο ημίχρονο σε μαρκάρισμά του στον Κλάους, αλλά η στιγμή που ο Ινσαουράλδε χτυπά σαν μποξέρ τον Εντινγκά, είναι αξεπάραστη. Το χειρότερο για τον Κάκο δεν είναι ότι κανείς δεν πιστεύει ότι δεν το είδε. Είναι το ότι του έχει ξανασυμβεί, πάλι σε αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και πάλι σε χτύπημα παίκτη του "δικεφάλου" σε "ερυθρόλευκο".

Δύο φορές σύμπτωση, μάλλον παύει να είναι σύμπτωση, κάτι που και ο ίδιος γνωρίζει, γιατί χαζό δεν τον λες. Από εκείνο το σημείο βέβαια, ο έλεγχος του ξέφυγε, αφού οι γηπεδούχοι είδαν ότι έχουν κάτι σαν ασυλία, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν και στους τσαμπουκάδες (ο Λούκας και ο Σκόρδας ήταν έτοιμοι για καυγά σε κάθε φάση) και στο τελικό αποτέλεσμα, αφού η γενική εικόνα του αγώνα, αυτούς κολακεύει και όχι τον Ολυμπιακό.

Στο τέλος λοιπόν το ταμείο έδειξε ότι η δεύτερη (συνεχόμενη μάλιστα) ήττα για τους "ερυθρόλευκους" στο πρωτάθλημα είναι γεγονός. Οχι καταστροφή, δεν μπορεί άλλωστε να είναι κάτι τέτοιο, αλλά είναι μια στατιστική και αγωνιστική πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός, δεν μπήκε υπνωτισμένος στην Τούμπα, όπως στο προηγούμενο ντέρμπι, αλλά δεν μπήκε και για να κερδίσει. Κυρίως στο δέυτερο ημίχρονο φάνηκε ότι μια χαρά του ερχόταν και η ισοπαλία, κάτι που αποτυπώθηκε και από την κίνηση του Μίτσελ να βγάλει τον Φουστέρ και να βάλει στη θέση του τον Πελέ, θέλοντας να ενισχύσει ανασταλτικά το κέντρο του και να πάει έτσι μέχρι το τέλος, αλλά το σχέδιο του το χάλασε το σουτ του Τζαβέλλα και η αργή αντίδραση του Ρομπέρτο.

Ούτως ή άλλως στο λιμάνι, η Τούμπα (τουλάχιστον αυτό το το ματς) ήταν σε δεύτερη μοίρα, όπως επίσημα χείλη τόνισαν πριν από μερικές μέρες, αφού όλο το μυαλό είναι στη Γιουνάιτεντ. Δεν είναι βέβαια μόνο το μυαλό, είναι και τα... πόδια, έτσι όταν το ματς πήγε από την πλευρά του ΠΑΟΚ (έξυπνα) στη δύναμη, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θέλησαν (και σωστά) να ρισκάρουν πιθανό τραυματισμό. Αλλωστε η Μάντσεστερ είναι αυτή που κρατάει και τους τόνους χαμηλά στον Ολυμπιακό, αφού αν δεν υπήρχε αυτή στον κοντινό ορίζοντα μετά από δύο συνεχόμενες ήττες και μάλιστα από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ που δεν περιορίζονται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά φτάνουν μέχρι την κόντρα των διοικήσεων, οι καμπάνες θα χτυπούσαν ήδη στου Ρέντη.

Δεν είναι μόνο ο Μίτσελ που λες ότι δύο σερί Κυριακές έχασε το... άστρο που είχε κυρίως στην Ευρώπη. Είναι και οι παίκτες που όπως φαίνεται οι καλοκαιρινοί μεταγραφικοί έρωτες τους έχουν πάρει τα μυαλά. Πιο ξεκάθαρο παράδειγμα από τον Μανωλά που μετά το ματς με την Γιουνάιτεντ, έχει... μεταλλαχθεί δεν υπάρχει. Σκία του... Μπεργκ την προηγούμενη Κυριακή, ασίστ στον Κλάους τώρα και να που μέσα σε δυο ματς μπορεί να γκρεμίσει ό,τι έχει χτίσει μέχρι τώρα και δεν είναι ο μόνος. Από σήμερα ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα για τη ρεβάνς στο "Ολντ Τράφορντ" έχοντας χάσει όμως τις τελευταίες δέκα μέρες αρκετή από την αυτοπεποίθηση που είχε μετά το πρώτο ματς με τους Αγγλους...

Πηγή: Goal

Keywords
Τυχαία Θέματα