Ο γιατρός που έτρεξε να σώσει τη Νταϊάνα, μιλάει για τη μοιραία νύχτα του τροχαίου (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και ο γιατρός ο οποίος της πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες το μοιραίο βράδυ του τροχαίου δυστυχήματος στο Παρίσι, μιλά για τις τελευταίες της στιγμές.

Στις 31 Αυγούστου του 1997, ολόκληρος ο πλανήτης πάγωσε στο άκουσμα του θανάτου της «πριγκίπισσας του λαού», όπως αποκαλούσαν τη Νταϊάνα. Στα συντρίμμια του αυτοκίνητου, στο οποίο επέβαινε η ίδια, ο σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγιέντ, ο οδηγός αλλά και μέλος της προσωπικής της φρουράς, έσπευσε πρώτος

ένας γιατρός, ο οποίος τυχαία περνούσε από το σημείο. 20 χρόνια μετά, ο Φρεντερίκ Μεγιέ μιλά για το μοιραίο εκείνο βράδυ.

«Βρήκα 4 θύματα μέσα στο αυτοκίνητο. Οι δυο στα αριστερά δεν αντιδρούσαν, δεν ανέπνεαν. Συνειδητοποίησα ότι είχαν καρδιακό επεισόδιο. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για αυτούς. Οι δυο επιβάτες στα δεξιά ζούσαν ακόμα» περιγράφει.

Με την αγωνία να κρατήσει στη ζωή τα θύματα του τροχαίου, ο γιατρός δεν κατάλαβε πως πρόκειται για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, έως ότου είδε ξαφνικά τα φλας των φωτογράφων να αστράφτουν δίπλα του.

«Αναρωτήθηκα γιατί υπήρχαν τόσοι πολλοί δημοσιογράφοι γύρω από τη Μερσεντές, καθώς έδινα τις πρώτες βοήθειες, αλλά πήρα την απάντηση το επόμενο πρωί, όταν άνοιξα την τηλεόραση».

«Ήμουν εκεί στα τελευταία λεπτά της και ίσως τα λόγια μου, όταν της μίλησα, να ήταν οι τελευταίες λέξεις που θα μπορούσε να ακούσει».

Το άρθρο Ο γιατρός που έτρεξε να σώσει τη Νταϊάνα, μιλάει για τη μοιραία νύχτα του τροχαίου (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα