Ο φονικός Εγκέλαδος επέστρεψε: «Τα θύματα μπορεί να φτάσουν τα 1.000» (pics-vids)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 13:00 τοπική ώρα στο Μεξικό, μόλις λίγες ημέρες μετά τον φονικό σεισμό που σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

O αριθμός των νεκρών ανέρχεται σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας στους 149 ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών στα δεκάδες κτίρια που έχουν καταρρεύσεις.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και 21 παιδιά, μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στην Πόλη του Μεξικού που κατέρρευσε ενώ υπολογίζεται πως τα θύματα

θα φτάσουν τα 1.000.

Τέσσερις διασώστες σκοτώθηκαν κατά την προσπάθεια τους να απεγκλωβίσουν τραυματίες.

O κυβερνήτης της πολιτείας Morelo, Graco Ramírez, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι στην περιοχή του υπάρχουν συνολικά 42 νεκροί, μέχρι στιγμής.

Ο κυβερνήτης της Πόλης του Μεξικού από την άλλη, έκανε λόγο για 5 νεκρούς στην πολιτεία του.

H μεξικανική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες από τους δρόμους της Πόλης του Μεξικού, που είναι γεμάτοι από τρομαγμένους πολίτες.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο για τον σεισμό, εκκένωσαν αμέσως τα σπίτια και τα γραφεία τους και περιμένουν στους δρόμους. Οι δρόμοι γέμισαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με σκόνη. Η πολιτική προστασία της χώρας ανέφερε ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε πολλά κτίρια κι ότι δεν μπορούν ακόμα να υπολογίσουν τον αριθμό τους.

Ο Πρόεδρος Trump έσπευσε να γράψει στο twitter του ότι «είμαστε και θα είμαστε μαζί σας».

Μετά τη δόνηση των 7,2 Ρίχτερ για την οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί αν είναι ο κύριος σεισμός ή μετασεισμός των 8,2 Ρίχτερ της 7ης Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν άλλες 11 δονήσεις με τη μεγαλύτερη να είναι της τάξης των 4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Este video muestra el colapso de parte de un edificio de la Secretaría del Trabajo. No tengo ubicación exacta. pic.twitter.com/CSsvHc6DC6

— Enrique Acevedo (@Enrique_Acevedo) September 19, 2017

Το μεγαλύτερο τίμημα μέχρι στιγμής το έχει πληρώσει η πολιτεία Μορέλας στην οποία 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στους 36 ανέρχονται οι νεκροί στην Πόλη του Μεξικό, 9 στην πολιτεία Μεξικό και 29 στην πολιτεία Πουέμπλα.

Το άρθρο Ο φονικός Εγκέλαδος επέστρεψε: «Τα θύματα μπορεί να φτάσουν τα 1.000» (pics-vids) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα