«Ντου» της ΠΟΕ- ΟΤΑ στο υπ. Εσωτερικών- Εντείνουν τις κινητοποιήσεις (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ έχουν καταλάβει το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, διεκδικώντας την μονιμοποίηση των συναδέλφων στους συμβασιούχων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Περίπου 100 εργαζόμενοι έφτασαν στον τρίτο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Λίγο μετά τις 9 στο υπουργείο έφτασε ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης,

που του επέτρεψαν την είσοδο.

Ήδη έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι καταλήψεις από εργαζομένους σε δήμους των αμαξοστασίων με τα απορριμματοφόρα καθώς καταγγέλλουν «ψέματα και κοροϊδία» από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, απαιτώντας να μην γίνει καμία απόλυση των συμβασιούχων καθαριότητας.

Όπως έχει αποφασιστεί, μέχρι και την Πέμπτη δεν θα γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών, ενώ την ίδια μέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνοντας ραντεβού για τις 10:30 το πρωί σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

«Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 αποτελεί “ταφόπλακα” για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και το εργασιακό τους μέλλον», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους.

«Είναι επίσης καταπέλτης για την πολιτική της προσμονής και της αυταπάτης που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις-δεσμεύσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους που μάχονται για το μεροκάματο, στον πιο δύσκολο τομέα εργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά στην υπηρεσία της Καθαριότητας», συμπληρώνει η ΠΟΕΟΤΑ.

«Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ομόφωνα πως είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων χωρίς να το συνδέει καν με το χρόνο διάρκειας τους, ενώ πλειοψηφικά θέτει ζήτημα ακόμη και για την μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζομένων. Το περιεχόμενο της απόφασης από την πρώτη στιγμή της επίσημης διαρροής ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας που έδωσε εκ νέου υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος και ‘τακτοποίησης’ των εργαζομένων με άμεση νομοθετική ρύθμιση που ούτως ή άλλως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως άλλωστε παραδέχεται και για τους εν λόγω εργαζόμενους της καθαριότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τα ψέματα και η υποκρισία όμως κάποια στιγμή τελειώνουν και ήρθε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών και την εκπλήρωσης των δεσμεύσεων», συνεχίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων. Υπηρεσίες που χωρίς αυτούς θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση και στα εργολαβικά συμφέροντα».

Το άρθρο «Ντου» της ΠΟΕ- ΟΤΑ στο υπ. Εσωτερικών- Εντείνουν τις κινητοποιήσεις (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα