Ντινόπουλος σε δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ: Ο νόμος πρέπει να τηρείται!

Με αφορμή την άρνηση δημάρχων και περιφερειαρχών, που εξελέγησαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να συμμετέχουν στην αξιολόγηση και να αποστείλουν στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων πρόσληψης των δημοτικών υπαλλήλων, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Ο νόμος πρέπει να τηρείται. Αντιλαμβάνομαι και την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

αλλά ξέρετε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρηματοδοτείται.. Εκτός από τα λεφτά των δημοτών, ως ανταποδοτικά τέλη τα οποία δίνουν, παίρνουν χρήματα και από τους πολίτες ως φορολογουμένους. Δηλαδή, παίρνουν και λεφτά από τον κρατικό κορβανά, ας το πω έτσι. Άρα, λοιπόν, πρέπει να υπάρχει μία συμμόρφωση προς τους νόμους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντινόπουλος, τονίζοντας πως «η διαφάνεια και ο έλεγχος είναι προς όφελος όλων».

«Και σε τελική ανάλυση, αν κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι -εγώ δεν λέω ότι σίγουρα έχει γίνει κάτι τέτοιο- έχουν με τρόπο ο οποίος δεν ήταν σύννομος, μετατρέψει κάποιες συμβάσεις με διαδικασίες οι οποίες δεν ήταν σύννομες, ε, δεν πρέπει αυτοί να ελεγχθούν; Εγώ πιστεύω ότι η διαφάνεια και ο έλεγχος είναι προς όφελος όλων. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα… είχα πει ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, εκτός από τους επίορκους. Και το “χα πει αυτό, διότι το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ήρθα στο υπουργείο ήταν να ζητήσω να πληροφορηθώ αν στις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους θεσμικούς εταίρους υπάρχει μία τέτοια δέσμευση. Δεν υπήρχε. Έχουμε καταφέρει να έχουμε ένα καλό κλίμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ε ας μην το χαλάσουμε τώρα», κατέληξε ο κ. Ντινόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα