Νεκρός ο υπουργός που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Νεκρός εντοπίστηκε ο βουλευτής των εργατικών Καρλ Σάρτζαντ μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το πόστο του ως υπουργός κοινωνίας και παιδιών της Ουαλικής Εθνοσυνέλευσης.

Η βρετανική εφημερίδα Independent επικαλείται πληροφορίες αστυνομικών πηγών και αναφέρει ότι ο Σάρτζαντ πιθανότατα να έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του. «Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια» τονίζει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του, υπογραμμίζοντας ότι ο Σάρτζαντ ήταν «η κόλλα που κρατούσε την οικογένεια ενωμένη».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας, ο Σάρτζαντ πέθανε ενώ έχει ξεσπάσει θύελλα «σοκαριστικών και ανησυχητικών καταγγελιών για τη συμπεριφορά του». «Ηταν μια δυνατή φωνή που υπερασπιζόταν την εργατική τάξη της Ουαλίας. Εβαζε την κοινότητα στην καρδιά των μια τραγωδία άνευ προηγουμένου» δήλωσε ο αναπληρωτής ηγέτης των Τορις Τομ Γουάτσον.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σάρτζαντ εκδιώχθηκε προσωρινά από το κόμμα των Εργατικών, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να διαλευκανθούν οι κατηγορίες εναντίον του.

Ο ίδιος είχε ζητήσει η έρευνα να προχωρήσει γρήγορα ώστε να του επιτραπεί να διαλύσει τα «σύννεφα» που είχαν δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας Κάρουϊν Τζόουνς είπε ότι ο Σάρτζαντ θα αποχωρούσε από το υπουργικό συμβούλιο μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το BBC, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές συγκεκριμένες πληροφορίες για τις καταγγελίες που βάρυναν τον Εργατικό.

Ο Κάρουϊν Τζόουνς δήλωσε σήμερα ότι: «Ο Καρλ ήταν φίλος και συνάδελφος και σοκαρίστηκα και πληγώθηκα βαθύτατα από το θάνατό του. Είχε προσφέρει πολλά στην δημόσια ζωή της Ουαλίας και μαχόταν ακούραστα για όσους εκπροσωπούσε, τόσο ως υπουργός όσο και ως τοπικό μέλος συνέλευσης».

Ο Σάρτζαντ ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Το άρθρο Νεκρός ο υπουργός που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα