Νέες συγκρούσεις στο Κάιρο

Τεταμένο παραμένει και σήμερα το κλίμα στο Κάιρο, ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για το πρόσφατο διάταγμα Μόρσι, το οποίο διευρύνει τις εξουσίες του Αιγύπτιου προέδρου.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων στις πέτρες που πετούσαν οι διαδηλωτές εναντίον τους στην πλατεία Ταχρίρ, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν στήσει σκηνές εδώ και μέρες σε μία προσπάθεια

να πείσουν τον πρόεδρο να ανακαλέσει το διάταγμα.

Το επίμαχο διάταγμα, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, διευρύνει τις εξουσίες του προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και καθιστά τον ίδιο σχεδόν απρόσβλητο. Επιπλέον, δίνει ασυλία στη συντακτική εθνοσυνέλευση και διατάζει την επανεκδίκαση υποθέσεων αξιωματούχων του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Αργά χθες το βράδυ, πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια βίας με αφορμή το διάταγμα στην πόλη Αλ Μάλα αλ Κούμπρα στο Δέλτα του Νείλου, σύμφωνα με  την αιγυπτιακή τηλεόραση.

Αν και πρόεδρος Μόρσι υποστηρίζει ότι τα μέτρα είναι «προσωρινά» και έχουν ως στόχο να προστατεύσουν την επανάσταση, η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι το διάταγμα παραχωρεί στον Μόρσι «δικτατορικές» εξουσίες.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα