Νεανικές τρελές κωμωδίες

Δύο παραστάσεις που αποτελούνε την πρώτη δουλειά της κάθε ομάδας, στηρίζονται στην αυτοσχεδιασμό και την κίνηση, ενώ στον λόγο χρησιμοποιούν μόνο τα απαραίτητα (για την ακρίβεια οι Λεβέντες χρησιμοποιούν τα απολύτως απαραίτητα!) και παίζονται μόνο μεσοβδόμαδα!Δύο ομάδες που αποτελούνται από νέα, ταλαντούχα παιδιά και στόχος τους είναι αυτοί να παίξουν και οι θεατές να περάσουν καλά, πολύ καλά…

από την Ηρώ Μητρούτσικου

The theater case

Η θεατρική βαλίτσα, μετά από πέντε χρόνια ξαναχτυπά! Το «The Theater

Case» -η πρώτη δουλειά της ομάδας «βλακlist»- είναι μια απολαυστική μαύρη κωμωδία που ξεκίνησε την πορεία της το 2009 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Έπειτα, σαν βαλίτσα που είναι, ταξίδεψε σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε αυτοσχέδιες ή επαγγελματικές σκηνές,χαίροντας αυθόρμητης αποδοχής και νομίσαμε ότι κλείνουν τον κύκλο της στο Θέατρο Βικτώρια. Έλα, όμως, που τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη των βλακlist αποφάσισαν, τέσσερα χρόνια μετά, να ξανανοίξουν την βαλίτσα τους, αυτή τη φορά στο θέατρο Vault.

Έτσι, ο Κώστας (Σάββας Κοβλακάς) μια μοιραία μέρα, θα γνωρίσει τον Μάριο (Federico Nieto – El’ Gazi), ένα τουρίστα που με το που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα του έκλεψαν το πορτοφόλι. Ο Κώστας θα τον πάρει μαζί του, η συγκάτοικός του (Χριστίνα Δενδρινού) θα τον ερωτευτεί και ο Μάριο θα μείνει στην Ελλάδα, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα… Τί οδηγεί τους ανθρώπους στην τρέλα και την καταστροφή; Ο έρωτας ή μήπως και κάτι άλλο;
Σκηνικά δεν υπάρχουν, παρά μόνο δυο-τρεις βαλίτσες· θεατρικές όμως βαλίτσες, όπως λέει και ο τίτλος του έργου. Η βαλίτσα γίνεται το δωμάτιο, η κουζίνα, το ντους, αλλά και μέσα από την βαλίτσα θα βγουν όλα τα σκηνικά αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν στην παράσταση, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι ρόλοι που πλαισιώνουν τους τρεις πρωταγωνιστές!

Τα αντικείμενα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο χειροποίητα! Η παράσταση κινείται σε τρελούς ρυθμούς, εξού και είναι απόλυτα χορογραφημένη. Η σκηνοθέτις Μαργαρίτα Αμαραντίδη είπε για το όνομα της ομάδας: Ο Σαίξπηρ λέει πως «όλη η γη είναι μια σκηνή και το θέατρο μια ιστορία ειπωμένη από ένα βλάκα» και ότι «ο βλάκας νομίζει πως είναι σοφός, ενώ ο σοφός το ξέρει ότι είναι βλάκας». Έτσι και η ομάδα βλακlist επιλέγει να δουλεύει και να βλέπει το θέατρο σαν ένας «βλάκας», σαν ένα παιδί που με αφελή κι αθώα ματιά ανακαλύπτει τον κόσμο.
Βλέποντας το «Thetheatercase» καταλαβαίνεις πως συνδύασαν αυτή την ματιά με πολύ παιχνίδι, αυτοσχεδιασμό και απόλυτη συνεργασία. Λίγος λόγος, πολύ ενέργεια και πολύ φαντασία, με αποτέλεσμα το κοινό να ξεκαρδίζεται! Και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το άκρως Σαιξπηρικό τέλος!

Για επτά Πέμπτες ακόμα!

Θέατρο VAULT

Μελενίκου 26 (Ιερά οδός), Βοτανικός , (metro Κεραμεικός)

Μόνο Πέμπτη στις 21:00

Ακαταμάχητοι λεβέντες

Αυτός ο γελοίος τίτλος υπόσχεται μια ώρα τρελού γέλιου, απίστευτων συλλήψεων και πολύ ιδρώτα από τους ηθοποιούς! Ο Αλέξανδρος Πέρρος είχε την τρελή ιδέα να δημιουργήσει μια παρωδία τηλεοπτικής σειράς κατασκοπείας, μόνο με κίνηση. Ή ακόμα καλύτερα να μεταφέρει στην θεατρική σκηνή cartoons ή σειρές κόμικς ή κινηματογραφικές χολυγουντιανές υπερπαραγωγές βασισμένες στην περιπέτεια και την δράση, παρωδώντας τες ή θυμίζοντας ακόμα και b-movies!

Σ’ ένα κόσμο όπου βασιλεύει η διαφθορά, όπου τα συνδικάτα του εγκλήματος επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους, μια ακτίνα φωτός ξεπροβάλλει. Τρεις ηρωικοί νέοι ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην αδικία. Θα μπορέσουν άραγε οι αδιάφθοροι υπέρμαχοι του καλού να ανατρέψουν τα σατανικά σχέδια του Δρ. Κακούργου;

Οι τρεις αδιάφθοροι, που στόχος τους είναι να σώσουν τον κόσμο, δεν είναι άλλοι από την ομάδα «Ακαταμάχητοι λεβέντες» και ακούν στα κωδικά ονόματα: «Αγέρωχο Πάντα» (Αυγουστίνος Κούμουλος), «Μπλε κορμοράνος» (Αλ. Πέρρος) και η γυναίκα της παρέας «Ατσάλινη πεταλούδα» (Μαρίνα Κουτρούμπα)!Oένας ψηλός, ωραίος και δεξιοτέχνης αλλά υστερεί σε ευφυΐα, η Πεταλούδα και το Πάντα είναι μικροί μόνο στο μάτι, καθώς ό,τι τους λείπει από μπόι, το κερδίζουν σε θάρρος και μυαλό…

Η παράσταση ξεκινάει με περίληψη του προηγούμενου επεισοδίου, όπου βλέπουμε τους δυο συνεργάτες να σκαρφαλώνουν με σκοινιά σε έναν ουρανοξύστη! Έπειτα, οι τρεις υπερκατάσκοποι βρίσκονται σε διαφορετικά μήκη και πλάτη, όταν η τάξη και η ασφάλεια στην Μπόχαm Σίτι απειλείται. Ενδύονται την στολή τους και χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα μεταφοράς θα φτάσουν στο αρχηγείο. Είναι τέλειοι ή σχεδόν τέλειοι. Κινούνται παντού, πάνω κάτω και πλαγίως, περνούν από ακτίνες λέιζερ, ο ένας πότε-πότε φέρνει λίγο και στον Αστυνόμο Σαΐνι, αλλά πάντα καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τις αποστολές τους.

Το επεισόδιο,εκτός απο διαφημίσεις, περιέχει καταδίωξη, ελικόπτερο, ενώ στο τέλος του μια επικίνδυνη συνωμοσία θα αποκαλυφθεί!

Μια τρελή αυτοσχεδιαστική περιπέτεια από την ομάδα «επίPlay», με τρεις ταλαντούχους ηθοποιούς που τα κάνουν όλα! Δεν μπορώ να περιγράψω τί εικόνες βλέπεις και σε τί σωματικούς ελιγμούς υπόκεινται οι τρεις performers.Το κοινό μένει άναυδο, γελάει ασταμάτητα και χειροκροτάει, καθώς η ενέργεια των ηθοποιών είναι στο κόκκινο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτής της εκπληκτικής παράστασης.

Τα σκηνικά και τα κουστούμια (Luca Casanova) είναι σαφής παραπομπή στα κόμικς. Απίστευτη σωματική δουλειά, σφικτή σκηνοθεσία (Δ.Δεγαΐτης). Ο λόγος είναι όπως τα κουστούμια, ελάχιστος και ιδιαίτερος, «τόσο όσο» που λέμε. ΟιεπίPlay (www.epiplay.gr )δημιούργησαν, χωρίς τίποτα, μια κωμωδία για μεγάλους, που όμως άνετα μπορούν να παρακολουθήσουν και παιδιά και να το ευχαριστηθούν όσο και οι μεγάλοι! Ολόκληρος ο τίτλος είναι: «Οι ακαταμάχητοι λεβέντες – Η τελική αναμέτρηση, Μέρος Α΄». Οπότε, ευελπιστούμε και σε ένα δεύτερο μέρος…Μην την χάσετε:Τετάρτες βραδινή και Πέμπτες απογευματινή και extraαυτό το Σάββατο μεσημεριανή.

Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94,Κολωνός (metro Μεταξουργείο)
Τετ. 9.15 μ.μ. Πεμ. 7.15 μ.μ. Μόνο αυτό το Σάββατο 29/11, 3.15 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα