Νέα απόδειξη ζωής του Λεμπιδάκη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα τραγικό γεγονός που συντάραξε την Ευρώπη στις 17 Αυγούστου, την πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών με φορτηγό σε πολυσύχναστο πεζόδρομο της Βαρκελώνης, επέλεξαν οι σκληροί απαγωγείς του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ως «απόδειξη ζωής» του ίδιου.

Στην τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 14 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, αναφέρεται, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο επί πεντάμηνο και πλέον όμηρος στα χέρια τους, στο βίντεο που αφέθηκε για την οικογένειά του στα τέλη του

Αυγούστου.

Ήταν η δεύτερη φορά που σε video, αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκό γεγονός

Ήταν η δεύτερη αναφορά που ο επιχειρηματίας, θύμα της μεγαλύτερης σε χρόνο απαγωγής που καταγράφεται στα αστυνομικά χρονικά της χώρας, που αναφερόταν σε γεγονός που συνέβη στην Ευρώπη για να δείξουν οι απαγωγείς ότι είναι εν ζωή και πληροφορείται τα συμβάντα η του τα λένε οι ίδιοι.

Τότε είχε μιλήσει για την εκλογή Μακρόν, για να πεισθεί η οικογένεια πως είναι ζωντανός

Πριν από περίπου δύο μήνες, στο πρώτο βίντεο που είχε αφεθεί σε σημείο της Εθνικής Χανίων-Ρεθύμνου, ο άτυχος επιχειρηματίας που βιώνει την αγωνία στα 54 χρόνια του, εμφανιζόταν να αναφέρεται στις πρόσφατες τότε προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και στην ανάδειξη στην προεδρία του Εμμανουέλ Μακρόν.

Θεωρείται πολύ κρίσιμο το διάστημα που ακολουθεί

Το χρονικό διάστημα που διανύουμε θεωρείται από τις αρχές πολύ κρίσιμο, καθώς με το τελευταίο βίντεο, την ιδιόγραφη επιστολή του ίδιου του θύματος της απαγωγής αλλά και μέσω των μηνυμάτων από τηλέφωνα μιας χρήσης, έχουν δηλώσει αμετακίνητοι πλέον στην απαίτηση 30 εκατομμυρίων ευρώ ως λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Είχαν ξεκινήσει από τα 100 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν ξεκινήσει από τα 100 εκατομμύρια, υποχώρησαν στα 70 και στα πενήντα και το τελευταίο τους τελεσίγραφο μιλάει τα 30 εκατομμύρια.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η οικογένεια που βυθίζεται στην απόγνωση έχει κάνει γνωστό με όλους τους τρόπους ότι ακόμη και με ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων κατάφερε να συγκεντρώσει τα 10 εκατομμύρια και αδυνατεί για πάρα πάνω.

Είχαν προετοιμαστεί οι απαγωγείς για την πολύμηνη ομηρία

Η σκληρή ομάδα των απαγωγέων, που όλα δείχνουν ότι είχε προετοιμαστεί από την αρχή για πολύμηνη ομηρία του θύματός τους, δείχνει να μην έχει κανένα πρόβλημα να τραβήξει κι άλλο σε μάκρος την υπόθεση, θεωρώντας ότι είναι ασφαλέστατοι εκεί που βρίσκονται.

Προσωπικότητες της Κρήτης παίρνουν θέση στο δράμα του επιχειρηματία και της οικογένειας

Τις ίδιες ώρες, που αποκαλύπτονται τα πάρα πάνω και τα μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία ζουν τον απόλυτο εφιάλτη για την τύχη του δικού τους ανθρώπου σημαντικές προσωπικότητες της Κρήτης, μετά από τη στάση αναμονής και υπομονής που τήρησαν τους τελευταίους μήνες, αρχίζουν να παρεμβαίνουν με δημόσιες δηλώσεις τους στο ζήτημα, ζητώντας την απελευθέρωση το ταχύτερο του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μετά τον δήμαρχο Ηρακλείου, επιστολή και από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Μετά τον δήμαρχο Ηρακλείου, Β. Λαμπρινό, οποίος ζήτησε από μεν τους απαγωγείς να «πράξουν το σωστό», από δε τους πολίτες της Κρήτης, να βοηθήσουν όπως μπορούν τις αρχές στο έργο τους και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος πήρε θέση με επιστολή του, όπου μεταξύ άλλων , αναφέρει:

«Ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, αγαπώ και σέβομαι όλους τους ανθρώπους μας, χωρίς καμία εξαίρεση.

Θέλω να ακολουθώ τον δρόμο του Ιησού Χριστού μας, ο οποίος αγάπησε και θυσιάστηκε για όλους τους ανθρώπους όλο το ανθρώπινο Γένος. Μιλώ με όλους τους συνανθρώπους μας τους οποίους αγαπώ πολύ, σέβομαι, σκέπτομαι και προσεύχομαι γι’ αυτούς.

Πολύ αγαπώ τον αδελφό μας Μιχάλη Λεμπιδάκη της καλής οικογενείας του Ηρακλείου, της οικογένειας Ιωάννου Λεμπιδάκη.

Παρακαλώ τον αδελφό μας Μιχάλη Λεμπιδάκη να κρατήσει σταθερή την ελπίδα του στον Χριστό και στην μητέρα μας, την Θεοτόκο Παναγία. Να μην απελπισθεί. Να γνωρίζει ότι όλη η τοπική Εκκλησία και η Κοινωνία μας, τον αγαπούμε τον σκεπτόμαστε και προσευχόμαστε για αυτόν.

Απευθύνομαι όμως με πολλή αγάπη και στους αδελφούς μας, οι οποίοι τον κρατούν πολύ καιρό, σε άγνωστο τόπο και παρακαλώ πολύ τους αδελφούς μας αυτούς, ως παιδία του Θεού, ως αδελφούς μας, να απελευθερώσουν τον αγαπημένο μας Μιχάλη, που τον κρατούν τόσους μήνες, σε άγνωστο τόπο».

Στις 30 Μαρτίου ξεκίνησε το θρίλερ

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, τη στιγμή που ο 54χρονος επιστρέφοντας από ταξίδι του στο εξωτερικό στο σπίτι του στα Καλέσσα, έπεσε στην ενέδρα των απαγωγέων, οι οποίοι προκάλεσαν εσκεμμένα τροχαίο ατύχημα.

Λίγο αργότερα πυρπόλησαν τα αυτοκίνητα που είχαν χρησιμοποιήσει και πολλές ημέρες μετά έστειλαν μήνυμα μέσω κινητού στην οικογένεια.

Το άρθρο Νέα απόδειξη ζωής του Λεμπιδάκη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα