«Ναι» μόνο σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ λέει η ΔΗΜΑΡ

Κλείνει ο δίαυλος επικοινωνίας και προσέγγισης της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ και ανοίγει ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι «τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να συνεχισθεί ο διάλογος για την προοδευτική διακυβέρνηση με τις δυνάμεις

της ριζοσπαστικής αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας». Η πλειοψηφία δέχθηκε την εισήγηση του προέδρου Φώτη Κουβέλη και αποφασίστηκε ότι «δεν μπορεί να συνεχισθεί ο διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, λόγω της σύμπλευσής του με τη ΝΔ και της επιλογής του να συνεχίζει να συνυπηρετεί τις ασκούμενες πολιτικές».

Έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν συμφώνησαν, επιμένοντας ότι «ο διάλογος θα πρέπει να γίνει και να συνεχιστεί με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβερνητικής πρότασης».

Με τη θέση της μειοψηφίας συντάχθηκε και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι «η ΔΗΜΑΡ πρέπει και οφείλει να επιμείνει και να αναβαθμίσει τον διάλογο με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, για τη διαμόρφωση συσχετισμών, για την προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση του τόπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα