«Μόνο αγία δεν ήταν» η Μητέρα Τερέζα

Μόνο αγία φαίνεται πως δεν ήταν η Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας σύμφωνα με καναδική έρευνα που μιλά για έναν …«μύθο» που στήθηκε από τα ΜΜΕ, με την πραγματικότητα να περιέχει: σκληρότητα, δογματισμό και κακοδιαχείριση κονδυλίων.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η μοναχή ήταν γενναιόδωρη στις προσευχές της αλλά φειδωλή στο να δίνει από τα εκατομμύρια που διέθετε στα ιδρύματα της στους φτωχούς, τα βάσανα των οποίων μάλλον «εξυμνούσε» παρά θεράπευε, θεωρώντας τα «όμορφα».

Αγιοποιώντας την το Βατικανό δεν έλαβε υπόψη

«τον αμφίβολο τρόπο φροντίδας που παρείχε στους αρρώστους, τις αμφισβητούμενες πολιτικές επαφές της, την ύποπτη διαχείριση τεράστιων κονδυλίων που λάμβανε και τις δογματικές της θέσεις για την έκτρωση, το διαζύγιο και την αντισύλληψη» σύμφωνα με την έρευνα.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής της η Τερέζα είχε υπό την εποπτεία της 517 αποστολές που δέχονταν φτωχούς και αρρώστους από πάνω από 100 χώρες. Ωστόσο μόνο τα δύο τρίτα των ανθρώπων στα ιδρύματα αυτά μπορούσαν να ελπίζουν ότι θα δεχτούν ιατρική φροντίδα. Οι υπόλοιποι πέθαιναν χωρίς να δουν γιατρό.

Σύμφωνα με την έρευνα το Βατικανό επέλεξε να μην «δει» τις μη κολακευτικές πλευρές της και να προχωρήσει στην αγιοποίησή της «ώστε να εμπνεύσει τους πιστούς» ενισχύοντας την δημοφιλία της Καθολικής Εκκλησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα