Μέρκελ- Ολάντ: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν για την ελληνική οικονομία και συνακόλουθα για την Ευρωζώνη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν στο Βερολίνο.

«Η διαδικασία των συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τα θεσμικά όργανα πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχει κάποια ευελιξία (για την ελληνική κυβέρνηση), αλλά το πλαίσιο είναι σαφές», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας,

για να προσθέσει: «Δεν θα καθορίσω εγώ τις ημερομηνίες. Το πρόγραμμα τρέχει μέχρι το τέλος του Απριλίου. Όσο πιο γρήγορα ανταποκριθεί η Ελλάδα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε».

«Είπα πρόσφατα ότι ο χρόνος έχει σημασία, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και επομένως πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά», ανέφερε η κα Μέρκελ. «Υπάρχει κι άλλη δουλειά που πρέπει να γίνει με τους θεσμούς, μετά από τις αυριανές συνομιλίες (σ.σ. στο EuroWorking Group). Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος. «Περιμένουμε τα συμπεράσματα των θεσμών σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις», κατέληξε η Μέρκελ.

«Οι μεταρρυθμίσεις που αναμένονται (από την Ελλάδα) πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της υποχρέωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει δουλειά» είπε ο κ. Ολάντ και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα, εκτός από τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ζωή».

«Έχουμε ήδη χάσει πάρα πολύ χρόνο. Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, τόσο το καλύτερο για το σύνολο της ευρωζώνης», τόνισε ο Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα