Μείζον θέμα η φοροδιαφυγή για όλη την Ευρωζώνη

Προβληματισμός υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις διαστάσεις που έχει πάρει η φοροδιαφυγή εντός της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περισσότερα από 1 τρις ευρώ κοστίζει κάθε χρόνο η φοροδιαφυγή στην Ευρώπη.

Η Κομισιόν κάλεσε σήμερα (Πέμπτη) τις χώρες μέλη «να επιληφθούν του ζητήματος», κυρίως υιοθετώντας μια κοινή στάση όσον αφορά το τι είναι ένας φορολογικός παράδεισος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα του τύπου για τον κατάλογο των προσωπικοτήτων που είναι μέτοχοι εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους, η Επιτροπή «έχει μια πολύ σταθερή θέση για τη φορολογική απάτη» και πρότεινε τον περασμένο Δεκέμβριο μέτρα στα οποία «εξακολουθεί να αναμένεται να συμφωνήσουν τα κράτη μέλη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή πρότεινε το Δεκέμβριο ένα πακέτο από περίπου τριάντα μέτρα με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Για το λόγο αυτό καλεί τα κράτη της ΕΕ να συντάξουν ένα κατάλογο των φορολογικών παραδείσων και να ενισχύσουν τις συμφωνίες διπλής φορολόγησης μεταξύ χωρών, για να αποφεύγονται τα νομικά κενά που ευνοούν τη φορολογική απάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα