Μεγάλος νικητής ο ΠΑΟΚ στο «ντέρμπι» της Θεσσαλονίκης

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας ένα εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο, νίκησε κατά κράτος τον Άρη στην Τούμπα. Το τελικό αποτέλεσμα 4-1 αδικεί τους δικέφαλους του Βορρά καθώς προς το τέλος  έριξε τους ρυθμούς του και δεν ζήτησε με αξιώσεις ένα πέμπτο γκολ.   

Η εικόνα του αγώνα

Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης, όπως γράφει το contra.gr διαφάνηκε η πρόθεση του

Άρη να περιμένει τον ΠΑΟΚ στα 3/4 του γηπέδου. Αγαθές οι προθέσεις αλλά όταν δεν μπορούν να εφαρμοστούν σωστά καταλήγουν σε φιάσκο. Ο Δικέφαλος, παίζοντας ορθολογικά και απλώνοντας το παιχνίδι του σε όλο το πλάτος του τερέν κατάφερε να διασπάσει εύκολα την άμυνα του Αρη και να σκοράρει νωρίς (στο 12' με τον Λόρενς) διώχνοντας ένα σημαντικό μέρος της πίεσης.

Απολύτως φυσιολογικά οι φιλοξενούμενοι αιφνιδιάστηκαν. Κλήθηκαν πολύ νωρίς να πάρουν εκείνοι την μπάλα στα πόδια τους αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ καθώς ο ΠΑΟΚ ήθελα να έχει συνεχώς την κατοχή και να πιέζει. Το 2-0 από την κεφαλιά-δυναμίτη του Κατσικά δικαίωσε αυτήν την υπομονή αλλά και...απελευθέρωσε τον Άρη ο οποίος δεν είχε πλέον λόγο να περιμένει τον αντίπαλο παθητικά.

Παρά το γεγονός ότι πήρε ελάχιστες βοήθειες από τον Γιαννιώτα, η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη επιχείρηση και εν μέρει κατάφερε να εκμεταλλευτεί αμυντικές αρρυθμίες του ΠΑΟΚ αλλά είδε τον Γλύκο και την τύχη να του στερούν γκολ. Όταν αυτό τελικά ήρθε (στο 39' με τον Αγκάνθο) ο ΠΑΟΚ είχε προλάβει να σκοράρει ξανά (για το 3-0 με τον Φωτάκη) και να δώσει το σύνθημα για ατμόσφαιρα πάρτι στην Τούμπα.

Μία ατμόσφαιρα που έγινε ακόμη πιο έντονη όταν ο Αθανασιάδης σκόραρε το καλύτερο γκολ της βραδιάς στο 43' για το εμφατικό 4-1 του ημιχρόνου.

Ο Κατσαβάκης επιχείρησε να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας με δύο αλλαγές στο 46 (έριξε στη μάχη τους Παπαστεριανό και Μαργαρίτη) με στόχο να γίνει ο Αρης πιο δημιουργικός. Η προσπάθεια έγινε η αλήθεια και οι κίτρινοι έχασαν ευκαιρίες (με Καπετάνο και Πουλίδο) να μειώσει το σκορ και να διεκδικήσει ότι του αναλογούσε μέχρι το τέλος.

Δεν τα κατάφερε και έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη αφού ο ΠΑΟΚ έριξε τους ρυθμούς του και δεν ζήτησε με αξιώσεις ένα πέμπτο γκολ. Ο Δώνης έδωσε απλώς την ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς πριν λάβει χώρα και ο πάντα απαραίτητος σε τέτοιου είδους ματς καυγάς μεταξύ των...πάντων μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το σφύριγμα της λήξης από τον Κάκο, λίγο μετά τις αποβολές του Κατσικά, του Λόρενς και Γιαννιώτα βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει νίκη που τον φέρνει στην 2η θέση της βαθμολογίας, τρεις πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων 17 ετών στο πρωτάθλημα.

Με το ίδιο σκορ είχε επιβληθεί ο ΠΑΟΚ του αιώνιου αντιπάλου του και το 2009.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα