Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια για ναρκωτικά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

H Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής μπήκε στα Εξάρχεια!

Σε στέκια και σπίτια της περιοχής, που από πολλούς χαρακτηρίζεται «άβατο» για την Αστυνομία, στην περιοχή που με βάση όσων αναφέρονται σε σχετική προκήρυξη μια ένοπλη οργάνωση πήρε το νόμο στα χέρια της και δολοφόνησε Αιγύπτιο, τον οποίο κατονόμασε ως «ημιπαρανοϊκό έμπορο ναρκωτικών»!

Η αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εξελίχθηκε το πρωί στα Εξάρχεια, για την σύλληψη

μελών της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή, με την ΕΚΑΜ, να βρίσκεται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο και οποιαδήποτε αντίδραση από τους ελεγχόμενους.

Όπως προαναφέρθηκε, οι έρευνες με πολυπρόσωπη αστυνομική δύναμη, έρχονται, δύο 24ωρα από την ανάρτηση προκήρυξης ανάληψης ευθύνης της δολοφονίας του 36χρονου Αιγύπτιου «Χαμπίμπι», στις 7 Ιουνίου, από δράστες οι οποίοι υπέγραψαν την προκήρυξη με την επωνυμία «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» και στην οποία κατηγορούν επίσης την αστυνομία για συγκάλυψη των έμπορων ναρκωτικών!

Δώδεκα συλλήψεις – 10 Αλβανοί, 2 Έλληνες (η μία γυναίκα)

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πάνοπλοι αστυνομικοί της Ασφάλειας αλλά και μέλη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, έκαναν εφόδους σε σπίτια και καφενεία για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες αποθήκευσης και διακίνησης ινδικής κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης.

Συνελήφθησαν 12 άτομα (δέκα Αλβανοί και δύο ημεδαποί, εκ των οποίων η μία γυναίκα), ενώ κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τυποποιημένες και συσκευασμένες, έτοιμες για πώληση.

Για την υπόθεση, μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, στη Βουλή σε απάντηση φραστικών επιθέσεων για τα επεισόδια στα Εξάρχεια και το «άβατο» της περιοχής από συγκεκριμένα άτομα.

Η έφοδος έγινε δύο 24ωρα μετά την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Αιγύπτιου

Εδώ και 48 ώρες έχει γίνει γνωστό δια της προκήρυξης, ότι η δολοφονία του Αιγύπτιου, προήλθε από ομάδα που υποστηρίζει ότι το θύμα πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση σε τρεις συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τον περασμένο Μάρτη.

Σημειώνουν πως «ήταν στρατολογημένος από τη μαφία των Εξαρχείων, όχι απλά ως ένας ακόμα από τους δεκάδες διακινητές ναρκωτικών που δρουν στη περιοχή, αλλά και ως χωροφύλακας που περιφρουρούσε δια της βίας την ομαλή κερδοφορία των αφεντικών του».

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ανάληψη ευθύνης για δολοφονία με στόχο την «κάθαρση» και την επικυριαρχία μιας περιοχής από μαφιόζικα κυκλώματα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ελπίζουν να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και να μην πρόκειται για την έναρξη μιας αιματηρής συνέχειας.

Η δολοφονική ενέδρα είχε στηθεί στην οδό Θεμιστοκλέους, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του 36χρονου. Ενδεχομένως υπήρξε τηλεφώνημα παγίδα.

Οι δύο δράστες κινήθηκαν με μοτοσυκλέτα. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε έξι φορές εναντίον του, με δύο όπλα, ένα πιστόλι των 6,35 ΜΜ και ένα 38άρι περίστροφο σπέσιαλ, όταν το πρώτο έπαθε εμπλοκή, δίνοντας μάλιστα και χαριστική βολή. Οι εκτελεστές είχαν και ομάδα υποστήριξης.

Το άρθρο Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια για ναρκωτικά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα