Μάριο σε Ντράγκι για νέο πρόγραμμα: να λείπει το βύσσινο (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην απάντησή προς τον Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός όταν εκείνος του είπε ότι είναι εδώ αν χρειάζεται η Ελλάδα τέταρτο μνημόνιο.

Η αναφορά του Τσίπρα έγινε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά, ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τα κυβερνητικά επιτεύγματα στην οικονομία.

«Είχα την ευκαιρία να αστειευτώ μαζί του λέγοντας ότι άκουσα τη χτεσινή δήλωσή του ότι είναι εδώ να μας στηρίξουν αν θέλουμε 4ο πρόγραμμα. Του είπα, «ευχαριστούμε, να λείπει το βύσσινο.

Με βάση και τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων έχουμε διαμορφώσει την αντίληψη ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τα μνημόνια. Θα ολοκληρώσουμε τα μνημόνια όμως μέχρι το καλοκαίρι…».

Το… καβούρι, η Ευρώπη και ο σκαντζόχοιρος

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός μπέρδεψε «το καβούκι» με το «καβούρι» όταν ερωτήθηκε για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Μάλιστα, έκανε αναφορά και σε έναν σκαντζόχοιρο…

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν πρέπει να κλειστεί η Ευρώπη στο καβούρι της, να γίνει σκαντζόχοιρος. Αν θέλουμε μια αποτελεσματική αρχιτεκτονική ασφάλειας, οφείλουμε αυτήν να την οικοδομήσουμε».

Το άρθρο Μάριο σε Ντράγκι για νέο πρόγραμμα: να λείπει το βύσσινο (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα