Μάγδα Φύσσα: Ο Λαγός έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του γιου μου -Συνεχίζουν να απειλούν και να εκβιάζουν οι χρυσαυγίτες

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δολοφονία του γιου καταθέτει για δεύτερη ημέρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα που υποστήριξε ότι στρατιωτική εκπαίδευση διαθέτει ο σκληρός πυρήνας της Χρυσής Αυγής.

Η Μάγδα Φύσσα απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, έκανε λόγο για διακριτική μεταχείριση του δράστη κατά τις πρώτες ώρες κράτησής του στο αστυνομικό τμήμα, ενώ κατέθεσε ότι

ο Γιώργος Ρουπακιάς, τον οποίο χαρακτήρισε ‘’γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής’’, όταν μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας δήλωσε στους αστυνομικούς «δικός σας είμαι» για να ερωτηθεί από αστυνομικό «τί εννοείς» και εκείνος απάντησε «της Χρυσής Αυγής».

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, τόνισε ακόμη ότι μετά τη δολοφονία του γιου της, ελάχιστοι από τους μετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν, επισημαίνοντας ότι υπήρχε οικειότητα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως υποστήριξε η μητέρα του μουσικού, εντολή για τη δολοφονία του γιου της έδωσε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Η κατάθεση

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πριν το φόνο υπήρξε επικοινωνία Πατέλη ( πυρηνάρχη της Νίκαιας) και βουλευτή της ΧΑ;

Μητέρα Φύσσα: Υπήρξε με τον Γιάννη Λαγό.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είδατε το βίντεο από το αρχείο του Πατέλη, τί περιγράφει;

Μητέρα Φύσσα: Ναι, το είδα. Εκεί λένε μόνον αν δώσει το οκ ο Λαγός κινούνται και προσθέτουν. ‘’Ό,τι κινείται, σφάζεται.’’

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ο Λαγός από ποιον παίρνει εντολή;

Μητέρα Φύσσα: Ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Εντολές παίρνουν από τον αρχηγό τους, από τον Μιχαλολιάκο. Αυτό προκύπτει από την ιεραρχία και τη δομή της οργάνωσης. Δύο χρόνια μελετώ αυτά τα θέματα, διαβάζω δύο χρόνια. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Αυτή είναι η οργάνωση. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. O αρχηγός, ο Μιχαλολιάκος έχει την τελική ευθύνη. Εντολές δίδονται στους βουλευτές και στη συνέχεια στους πυρηνάρχες και από εκεί στα μέλη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον Γιώργο Ρουπακιά, η κ. Φύσσα ανέφερε ότι δεν είναι απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, «είναι γερό στέλεχος. Αυτό προκύπτει από δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και υπάρχουν πολλά και στη δικογραφία.»

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πώς έγιναν τα τηλεφωνήματα το βράδυ εκείνο κατά την ιεραρχία όπως είπατε;

Μητέρα Φύσσα: Τα μέλη ειδοποιούν τους παραπάνω, εκείνοι τον πυρηνάρχη και αυτός τον βουλευτή τον Λαγό και πάει λέγοντας.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής. Γιατί δεν έτρεξε το παιδί σας να φύγει από την επίθεση του Τάγματος Εφόδου;

Μητέρα Φύσσα: Δεν επρόκειτο να τρέξει. Για πολλούς λόγους. Πρώτον, ήταν εκεί τα κορίτσια και δεν επρόκειτο να τα αφήσει. Και δεύτερον, θα προσπαθούσε να καλύψει και τα άλλα παιδιά.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι φίλοι του Παύλου Φύσσα δέχθηκαν απειλές ακόμα και ξυλοδαρμούς από μέλη της ΧΑ, προσθέτοντας πως «ακόμα και τώρα που βρίσκονται εδώ απειλούν και εκβιάζουν.»

Λίγο νωρίτερα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής για προβολή βίντεο από το αρχείο του Γιώργου Πατέλη, κατηγορουμένου στην υπόθεση, καθώς η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το υλικό αυτό θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας

Keywords
Τυχαία Θέματα