Μ. Μορς: Η Ελλάδα ακόμη δεν έχει υπερβεί τα προβλήματα

«Η Αθήνα δεν έχει ακόμη υπερβεί το πρόβλημα», σημειώνει ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς, αν και διαπιστώνει «πρόοδο στην Ελλάδα και καλές πιθανότητες να βγει η χώρα από την κρίση».

«Πιστεύω ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα μπορέσουμε να δούμε ξεκάθαρα σε ποια κατεύθυνση πηγαίνει η υπόθεση», διευκρινίζει ο Ματίας Μορς

σε συνέντευξη του στη Süddeutsche Zeitung. «Θα μπορέσουμε να δούμε εάν η υπόθεση είναι σε καλό ή σε κακό δρόμο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει επιπλέον, ότι «όποιος πιστεύει πως το δεύτερο πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε με τόσους κόπους θα λειτουργήσει αυτόματα, πλανάται». Εκτιμά παράλληλα, ότι «θα απαιτηθούν πολλά και επώδυνα μέτρα ακόμη και αντοχή, προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ».

Ερωτηθείς τέλος εάν η Αθήνα θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα 150 δις ευρώ που της έχουν χορηγηθεί, ο κ. Μορς απαντά ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: Από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και από το εάν ο ελληνικός λαός αποδέχεται να συνεχίσει και μεσοπρόθεσμα τις θυσίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα