«Λύγισε» ο Πουτζντεμόν: Μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι παιδόφιλος (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Μου φέρονται λες και είμαι παιδεραστής ή κατά συρροή δολοφόνος», υποστήριξε ο Κάρλες Πουτζντεμόν, σε συνέντευξή του στο Sky News.

Ο Πουτζντεμόν, που μαζί με τέσσερις υπουργούς του κατηγορούνται από τις δικαστικές ισπανικές Αρχές για απόπειρα πραξικοπήματος, ανέφερε:

«Το να σου φέρονται σαν να είσαι εγκληματίας, έμπορος ναρκωτικών, παιδόφιλος ή κατά συρροή δολοφόνος νομίζω ότι είναι μια μορφή κακοποίησης. Αυτό δεν είναι πολιτική,

είναι κατάχρηση των δικαστηρίων στο πλαίσιο της πολιτικής. Πρόκειται για απειλή προς το πρόσωπό μου γιατί το έγκλημα για το οποίο με κατηγορούν μπορεί να επιφέρει 30 χρόνια φυλάκιση. Είναι τρελό. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, είναι εκδίκηση».

«Δεν είμαι επαναστάτης. Δεν έχω το πνεύμα του επαναστάτη ούτε την επιθυμία να γίνω ένας. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ πειθαρχημένο. Θέλω απλώς να φέρω εις πέρας αυτό που ενέκρινε το κοινοβούλιό μου», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι «αυτό είναι φυσιολογικό και όχι επαναστατικό».

Σχολιάζοντας την καθαίρεση από το αξίωμά του, ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας επισημαίνει: «Η ισπανική κυβέρνηση έχει καταφέρει ένα πλήγμα στη δημοκρατία προσπαθώντας να σταματήσει την ανεξαρτησία επειδή, μέσω της δημοκρατίας – που είναι το μόνο πράγμα στο οποίο πιστεύουμε – η αλήθεια είναι αυταπόδεικτη. Πρέπει λοιπόν να επαναφέρουμε τη δημοκρατία που έχει πληγεί από το ισπανικό κράτος».

Το άρθρο «Λύγισε» ο Πουτζντεμόν: Μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι παιδόφιλος (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα