Λευκά σημάδια μετά την πλύση; Πείτε «αντίο» οριστικά!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να προκαλούν την εμφάνιση άσπρων λεκέδων στα φρεσκοπλυμμένα ρούχα. Ας τους αναλύσουμε και ας βρούμε τη λύση.

Σκόνη ή υγρό απορρυπαντικό ρούχων;

Αν και τα νέα απορρυπαντικά είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα στο θέμα διαλυτότητας της σκόνης, εμείς θα καταφύγουμε στα υγρά απορρυπαντικά. Εύκολα στη

δοσολογία, και σε μέγιστο βαθμό διαλυτά, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης.

Γεμάτος ή μισογεμάτος κάδος πλυντηρίου;

Το νερό δεν κυκλοφορεί άνετα ανάμεσα στα ρούχα σου και δεν πλένονται καλά. Επιπλέον το απορρυπαντικό μπορεί να φυλακιστεί ανάμεσα σε στριμωγμένα ρούχα και αφού δεν περνάει αρκετό νερό από την περιοχή, δε θα λιώσει και έτσι θα βρεις λεκέδες από αδιάλυτο απορρυπαντικό στα ρούχα σου.

Καθαρό πλυντήριο – Καθαρά ρούχα

Επειδή το πλυντήριο πλένει ρούχα, δε σημαίνει ότι είναι και καθαρό! Ίσα ίσα, υποδέχεται όλες τις ακαθαρσίες των ρούχων μας και ασφαλώς κάποιες από αυτές μένουν στο εσωτερικό του και μάλιστα μεταφέρονται στα επόμενα ρούχα που θα πλυθούν σε αυτό. Έτσι ένας περίεργος λεκές στο σκούρο ρούχο μας μπορεί να είναι κατάλοιπο από προηγούμενη πλύση. Μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση είναι να κάνετε μία πλύση βάζοντας στη θήκη απορρυπαντικού ρούχων 4 λίτρα λευκό ξύδι (αναζητήστε μπετόνι με λευκό ξύδι σε καταστήματα χονδρικής πώλησης τροφίμων).

Καθάρισμα φίλτρου πλυντηρίου

Όλα τα πλυντήρια ρούχων, έχουν συνήθως κάτω δεξιά, μία στρόφιγγα. Αν την ξεβιδώστε προσεκτικά θα βγει μαζί της και το ενσωματωμένο φίλτρο πλυντηρίου.

Επίσης να μην ξεχνάμε το νόμο του πλυσίματος ρούχων :

Περισσότερο νερό στην πλύση = Καλύτερη διάλυση απορρυπαντικού = Καλύτερο ξέβγαλμα = Λιγότερα σημάδια στα ρούχα = Καλύτερο πλύσιμο

Ψάξε εάν υπάρχει στο πλυντήριό σου, αν υπάρχει πρόγραμμα με επιπλέον νερό στην πλύση.

Κατάλληλη ποσότητα απορρυπαντικού

Περισσότερο απορρυπαντικό δε σημαίνει και καλύτερη πλύση. Ρώτα και μάθε για το πόσο «σκληρό» είναι το νερό στην πόλη σου. Θα προσέξεις ότι σε κάθε κουτί απορρυπαντικού, υπάρχει ένα πινακάκι δοσολογίας ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού.

Απορρυπαντικό για σκούρα χρώματα

Έχει ειδική σύνθεση για να κρατά «ζωντανά» τα χρωματιστά και με λιγότερους λεκέδες. Δοκίμασέ το.

Καθάρισε το συρτάρι απορρυπαντικού πλυντηρίου

Κακιά συνήθεια όλων μας, να μην καθαρίζουμε το συρταράκι του απορρυπαντικού. Το γεγονός ότι δεν το ανοίγουμε αμέσως μετά το τέλος της πλύσης, προκαλεί τη συγκέντρωση υγρασίας και στη συνέχεια τη δημιουργία μούχλας που περνά στα ρούχα μας.

Το άρθρο Λευκά σημάδια μετά την πλύση; Πείτε «αντίο» οριστικά! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα