«Κραυγή βοήθειας» του δήμου Σαρωνικού για τη μεταφορά των μαθητών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επιστολή απέστειλε ο Δήμος Σαρωνικού στους υπουργούς Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για το μείζον θέμα με τη μεταφορά των μαθητών, καθώς δύο μήνες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχει δοθεί ακόμα λύση με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στις σχολικές κοινότητες και τους γονείς των μαθητών του δήμου.

Στην επιστολή του – την οποία απευθύνει και υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο, τον απερχόμενο Περιφερειάρχη

Αττικής Γ. Σγουρό, την εκλεγμένη Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, τους προέδρους της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, αλλά και στους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής – ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου αναπτύσσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του δήμου στη μετακίνηση από και προς τα σχολεία τους, αφού σύμφωνα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις όπως αυτές καθορίζονται με την Διυπουργική Απόφαση ΦΕΚ 1449/14-6-2013, πολλοί από αυτούς αποκλείονται από τις σχολικές μεταφορές.

Παράλληλα, στο έγγραφό γίνεται αναφορά και στη σημαντική μείωση των δρομολογίων που προβλέπεται με τον φετινό διαγωνισμό (πέρσι 916 δρομολόγια εντός Αττικής, φέτος μόλις 560), με την οποία αναμένεται να γιγαντωθεί το ήδη μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές τόσο του Δήμου Σαρωνικού όσο και των υπόλοιπων δήμων της Ανατολικής Αττικής.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Φιλίππου προτείνει την τροποποίηση της ισχύουσας απόφασης και τη σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους του ΥΠΕΣ, της Περιφέρειας και των δήμων για να εξεταστούν επιτόπου οι ανάγκες κάθε δήμου και να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών.

Το άρθρο «Κραυγή βοήθειας» του δήμου Σαρωνικού για τη μεταφορά των μαθητών εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα