Κόψτε άμεσα το ροχαλητό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το ροχαλητό μπορεί να μην είναι επικίνδυνο για την υγεία, αλλά είναι σίγουρα «επικίνδυνο» για την ηρεμία του συντρόφου σας που κοιμάται δίπλα σας, οπότε πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας! Διαβάστε εφτά τρόπους που θα σας βοηθήσουν- και εσάς και τους άλλους- να απαλλαγείτε από τον ανεπιθύμητο αυτό θόρυβο:

Φάτε λίγο μέλι πριν κοιμηθείτε

Το μέλι βοηθά τη διέλευση του αέρα, λειτουργώντας σαν λιπαντικό στο λαιμό, με αποτέλεσμα να αποτρέπει το ροχαλητό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι στο τσάι ή στο χαμομήλι σας πριν ξαπλώσετε.

Ρινικές

ταινίες

Ο συνηθέστερος λόγος που προκαλεί το ροχαλητό, είναι επειδή αναπνέουμε από το στόμα, εξαιτίας της βουλωμένης ρινικής διόδου. Οι ρινικές ταινίες θα σας ξαλαφρώσουν πραγματικά.

Πάρτε κι άλλα μαξιλάρια

Οι ειδικοί προτείνουν να έχετε πολλά μαξιλάρια, ώστε να στηρίζεται το κεφάλι προς τα πάνω και να κυκλοφορεί ο αέρας καλύτερα.

Σταματήστε το κάπνισμα

Το τσιγάρο είναι γνωστό πως ευθύνεται για αναπνευστικά προβλήματα, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα και η βρογχίτιδα. Είναι όμως σοβαρή αιτία και του ροχαλητού.

Μην τρώτε και μην πίνετε αλκοόλ πριν τον ύπνο

Τρεις με τέσσερις ώρες πριν τον ύπνο μην τρώτε και μην καταναλώνετε αλκοόλ, καθώς προκαλούνται δυσλειτουργίες στους αεραγωγούς που αυξάνουν το ροχαλητό.

Καθαρίστε τη μύτη σας

Χρησιμοποιήσετε ειδικά αποσυμφορητικά μύτης ή φυσιολογικούς ορούς για να καθαρίσετε την βουλωμένη μύτη σας και να είναι καλύτερη η αναπνοή σας.

Κάντε δίαιτα

Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι υπέρβαροι άνθρωποι ροχαλίζουν περισσότερο, επειδή τα παραπάνω κιλά δυσκολεύουν την αναπνοή.

Το άρθρο Κόψτε άμεσα το ροχαλητό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα