«Κληρώνει» στο ΟΑΚΑ!

Μια… στροφή πριν από το ντέρμπι των «αιωνίων» η αναμέτρηση του Ολυμπιακού σταδίου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό… κόβει την ανάσα!

Του Μιχάλη Τσαμπά

H προηγούμενη ήταν αυτή που άλλαξε τον… οδηγό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκα. Η ήττα σοκ του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό

στάδιο από τον ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με τον… περίπατο του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, έφεραν τους πρωταθλητές Ελλάδος ξανά στην πρώτη θέση με ένα βαθμό διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Όλα αυτά συμβαίνουν… 7 στροφές πριν από τη λήξη και του φετινού πρωταθλήματος, το οποίο μετά από πολλά χρόνια κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων.

Αυτές οι εναλλαγές στην κορυφή, αλλά και στην ουρά είναι που γοητεύουν. Εκεί που για παράδειγμα το «τριφύλλι» φάνταζε να έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, τώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει υποχρεωτικά να κερδίσει τους δύο σερί… τελικούς, που έχει να δώσει με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό! Από την άλλη στον Πειραιά, έχοντας πλέον το… πάνω χέρι, ξέρουν ότι μπορούν και φέτος να κατακτήσουν τον τίτλο, αρκεί να βγουν αλώβητοι από τα ματς των επόμενων αγωνιστικών. Ειδικά από αυτό του Ολυμπιακού σταδίου, που υπό συνθήκες ίσως κριθούν και πάρα πολλά. Βέβαια το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ θα μας απασχολήσει την επόμενη εβδομάδα.

Άλλωστε και αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχουν αγώνες για όλα τα γούστα, ικανοί να μας… καθηλώσουν. Το κυριότερο όμως ότι είναι ικανοί να αλλάξουν και πάλι την μορφή της βαθμολογίας, κυρίως στην ουρά, γιατί στην κορυφή δύσκολα ο Ολυμπιακός θα πέσει από αυτή, μιας και εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει στο Καραϊσκάκη τον Άρη των πολλών οικονομικών και αγωνιστικών προβλημάτων! Βέβαια το παιχνίδι που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από αυτό που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής στο Μαρούσι, όπου η ΑΕΚ ως γηπεδούχος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Το πλέον κομβικό ματς της αγωνιστικής, αφού η Ένωση θέλει τη νίκη για να μην έχει πρόβλημα, όσο αφορά τα πλέι οφ, αλλά και τον κόσμο της, ενώ οι «πράσινοι» επίσης θέλουν μόνο «τρίποντο» για να μην ανοίξει κι άλλο η βαθμολογική ψαλίδα από τον Ολυμπιακό και μετά να έχουν τον πρώτο λόγο με νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι! Το βέβαιο είναι ότι μετά από καιρό στην ΑΕΚ, εκτός όλων των άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν και τα ταμεία τους με ευρώ, καθώς η κινητοποίηση στον κόσμο είναι μεγάλη για το παιχνίδι αυτό και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 25-30.000 φίλους της Ένωσης το βράδυ της Κυριακής.

Όπως συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς, το… κυρίως πιάτο σερβίρεται την Κυριακή, όμως το Σάββατο το ορεκτικό είναι επίσης θελκτικό. Τρία παιχνίδια γίνονται το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου και όλα έχουν την δική τους βαθμολογική σημασία!

Ο Ατρόμητος Αθηνών υποδέχεται στο Περιστέρι την ουραγό Δόξα Δράμας και φυσικά το τρίποντο είναι μονόδρομος για να μείνει η ομάδα του Δώνη σε… τροχιά πλέι οφ! Ματς για γερά νεύρα θα γίνει στο Γεντί Κουλέ, με τον ΟΦΗ να υποδέχεται τον Πανιώνιο. Οι Κρητικοί,

Keywords
Τυχαία Θέματα