«Κινούμενη άμμος» το τηλεοπτικό τοπίο-Η απόσυρση Καλογρίτσα «βαλτώνει» τον διαγωνισμό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Περαιτέρω ρευστό και θολό γίνεται το τηλεοπτικό τοπίο, μετά από την «έξοδο» της εταιρείας Καλογρίτσα από την διαδικασία του διαγωνισμού, ως απόρροια της οικονομικής αδυναμίας καταβολής της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια.

Η είσοδος Σαββίδη αλλάζει το τοπίο

Η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στο προσκήνιο, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να καταβάλλει την πρώτη δόση που αναλογεί στην προσφορά που έκανε κατά την διενέργεια του διαγωνισμού

και η οποία έφτασε τα 61,5 εκατομμύρια ευρώ, μεταβάλλει σε σημαντικό βαθμό τόσο την ουσία του διαγωνισμού ενώ επιδρά σημαντικά και στον χρόνο που θα χρειαστεί για την επιτυχή περαίωση των διαδικασιών που απαιτούνται.

Άλλωστε με απόφαση της κυβέρνησης η εταιρεία Σαββίδη εκλήθη να καταβάλλει την πρώτη δόση εντός δεκαπέντε ημερών, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πόθεν έσχες των υπόλοιπων υπερθεματιστών. Βασική συνέπεια αυτών των αλλαγών είναι η σχετική υπουργική απόφαση που αφορά στον καθορισμό των τελικών δικαιούχων των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών να μην είναι δυνατόν να εκδοθεί πριν τα τέλη Οκτώβρη, κάτι που σημαίνει πως το τηλεοπτικό τοπίο θα παραμείνει ως έχει, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φλεβάρη.

Εξάλλου σημαντικές διεργασίες λαμβάνουν χώρα μεταξύ των επιχειρηματιών Σαββίδη, Καλογρίτσα και Κοντομηνά, με τον Ιβάν Σαββίδη να γνωστοποιεί την πρόθεσή του να βρεθεί κοινός τόπος συνεργασίας τόσο με την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα όσο και με τον κ. Κοντομηνά, σε μια απόπειρα να δημιουργήσει συμμαχίες με τους ιδιοκτήτες που δεν έλαβαν τηλεοπτική άδεια.

Κυβέρνηση : Απόλυτα νόμιμη η ανάδειξη του νέου υπερθεματιστή

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως η ανάδειξη του Ιβάν Σαββίδη ως νέου υπερθεματιστή συνιστά ένα απόλυτα νόμιμο γεγονός, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται πλήρως την νομιμότητα του διαγωνισμού, χαρακτηρίζοντας ως «όνειρα θερινής νυκτός» τις επιδιώξεις περί ακύρωσής του.

Ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση αποφεύγει επισταμένως να να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του νομικού συμβούλου του Alpha κ. Πάνου Λαζαράτου, ο οποίος αμφισβήτησε την διαδικασία του διαγωνισμού υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε ίση μεταχείριση για όλους τους διαγωνιζόμενους, αφήνοντας υπόνοιες περί ειδικής μεταχείρισης της υποψηφιότητας Καλογρίτσα.

Την ίδια στιγμή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η Διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή με κύριο αντικείμενο συζήτησης τις ενστάσεις των καναλιών περί της μη νομιμότητας του νόμου στον οποίο στηρίχθηκε η διενέργεια του διαγωνισμού.

Το άρθρο «Κινούμενη άμμος» το τηλεοπτικό τοπίο-Η απόσυρση Καλογρίτσα «βαλτώνει» τον διαγωνισμό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα