Κίεβο: Τουλάχιστον 200 οι νεκροί φιλορώσοι από τις συγκρούσεις στο Ντόνετσκ

Τουλάχιστον 200 άνδρες της πολιτοφυλακής των αποσχιστών του Ντόνετσκ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων στην περιοχή γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο.

"Ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις έως ότου έχουν συντριβεί όλοι οι άνδρες της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ", διαμήνυσε από την πλευρά του την Τρίτη ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου.

"Θα

συνεχίσουμε να επιχειρούμε μέχρι να καταστραφούν ή να παραδοθούν" ανέφερε χαρακτηριστικά. προσθέτοντας μάλιστα ότι τουλάχιστον 200 άνδρες της πολιτοφυλακής των αποσχιστών του Ντόνετσκ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσεν Αβάκοφ ανακοίνωσε ότι το διεθνές αεροδρόμιο στο Ντόνετσκ ελέγχεται πλήρως από το Κίεβο.

"Αντιδράσαμε στην κατάληψη του αεροδρομίου. Ως αποτέλεσμα, το αεροδρόμιο ελέγχεται πλήρως [από το ουκρανικό στρατό]", δήλωσε ο Aβάκοφ. «Ο εχθρός έχει υποστεί σοβαρές απώλειες. Εμείς δεν είχαμε κανένα θύματα» σημείωσε, ενώ αργότερα το ουκρανικό ΥΠΕΣ έκανε λόγο για πέντε στρατιώτες της εθνοφυλακής νεκρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα