Καβάκος και Γιούτζα Ουάνγκ στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο από τους πλέον χαρισματικούς καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής, ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και η κινεζικής καταγωγής πιανίστα Γιούτζα Ουάνγκ παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον κύκλο με τις τρεις θρυλικές Σονάτες του Γιοχάννες Μπραμς.

Οι δύο σταρ της κλασικής μουσικής παρουσίασαν τις Σονάτες του Μπραμς για πρώτη φορά το 2013, στο περίφημο φεστιβάλ του Βερμπιέ και αυτή η

μουσική συνάντηση απέφερε πολύ γρήγορα καρπούς.
Τον Μάρτιο του 2014 η Decca Classics κυκλοφόρησε τον ομώνυμο δίσκο και ακολούθησε περιοδεία στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης. Η συναυλία τους στην Αθήνα θα είναι η εναρκτήρια μιας δεύτερης μεγάλης περιοδείας με συναυλίες στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και σε μεγάλες πόλεις του Καναδά και των ΗΠΑ.

Η μουσική δωματίου ήταν ένα είδος πολύ αγαπητό στον Γιοχάννες Μπραμς και η συνεισφορά του μεγάλου συνθέτη στο ρεπερτόριο της μουσικής δωματίου είναι τεράστια. Ο Μπραμς συνέθεσε τις τρεις μοναδικές Σονάτες για βιολί και πιάνο σε λιγότερο από μια δεκαετία (μεταξύ 1878 και 1886). Χαρακτηρίζονται από σπάνιο λυρισμό, με εξαιρετικές μελωδικές γραμμές, όπου τα δύο όργανα επικοινωνούν με ισορροπημένο και διαλεκτικό τρόπο.

Τιμές εισιτηρίων

20 ευρώ (Φοιτητικά, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+)
30 ευρώ – 40 ευρώ – 50 ευρώ – 60 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)

Έναρξη προπώλησης
Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου
Τηλ. 210-7282333 www.megaron.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα