Κατατίθεται η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Μπορεί να πήγε και να ήρθε αρκετές φορές, όμως όπως φαίνεται τελειώνει σήμερα το θέμα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, τροπολογία πού θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση από 72 έως 100 δόσεις με στόχο να ψηφιστεί την Παρασκευή. Στη συγκεκριμένη τροπολογία θα περιλαμβάνεται επίσης διάταξη για τη μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς

αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ρύθμιση των 100 δόσεων αφορά χρέη έως 15.000 ευρώ, ενώ υψηλότερα ποσά θα ρυθμίζονται σε 72 δόσεις αλλά θα υπάρχει πρόβλεψη για μείωση σε πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί η τροπολογία που θα ρυθμίζει τα “κόκκινα δάνεια”.

“Η χώρα έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο πλαίσιο για την έξοδο της από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην επόμενη φάση” είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ζήτησε συσπείρωση στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση ώστε “να έχουμε τη σταθερότητα, την ενότητα, τη συναίνεση και την υπευθυνότητα που απαιτείται γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου και σίγουρα μέχρι τον Φεβρουάριο που θα έχουμε και τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση μέσα στην οποία κινείται η χώρα”.

Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι η συζήτηση και η διαπραγμάτευση με την τρόικα μπορεί να τινάξει τα πράγματα στον αέρα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε ότι έως τις 18 Δεκεμβρίου – που είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο της χρονιάς- θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις ως προς το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο δεν υπήρξε συζήτηση για θέματα της δημόσιας διοίκησης ενώ διέψευσαν ότι ανοίγει θέμα ασφαλιστικού και ομαδικών απολύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα