Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Λεμπιδάκη ζητάει ο όγδοος συλληφθείς (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο όγδοος κατηγορούμενος, ένας 39χρονος από τις Σέρρες, που συνελήφθη και προφυλακίστηκε με την κατηγορία της συμμετοχής στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ζητάει μέσω του δικηγόρου του «κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον επιχειρηματία για να πει ο τελευταίος αν αναγνωρίζει καν τη φωνή του».

Εισαγγελέας και αστυνομία

ζητάνε στοιχεία για τα άλλα κρησφύγετα

Την ίδια ώρα όμως, η Αστυνομία, που βρήκε αποτύπωμά του στο τελευταίο κρησφύγετο, όπου οι απαγωγείς κρατούσαν τον επιχειρηματία, με εντολή εισαγγελέα δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 39χρονου, ζητώντας πληροφορίες που θα την οδηγήσουν σε κάποιο από τα πολλά κρησφύγετα που είχαν χρησιμοποιήσει οι απαγωγείς.

Πλήθος κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αφού αναφέρει το πλήθος κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση που οργάνωσε και εκτέλεσε την εξάμηνη ομηρία του επιχειρηματία, απειλώντας να τον σκοτώσει αν δεν πάρει τα λύτρα εκατομμυρίων που απαιτούσε, ζητά πληροφορίες από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και ιδίως αν τα παραπάνω πρόσωπο έχει προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 28210-25703 και 28210-25704 της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Θεωρείται ο προτελευταίος φύλακας του επιχειρηματία

Όλα αυτά ζητούνται γιατί Αστυνομία και Δικαιοσύνη σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, θεωρούν τον 39χρονο τον προτελευταίο φρουρό του επιχειρηματία, καθώς τις τελευταίες ημέρες της απαγωγής έφεραν άλλον από τη Θεσσαλονίκη, τον αποκαλούμενο «Σκοπιανό».

Είχε χωρίσει όπως είπε με την σύντροφό του και έμενε στη μάντρα

Ο 39χρονος, υποστήριξε ότι μέχρι και τις αρχές Αυγούστου φιλοξενούνταν στον συγκεκριμένο χώρο, δηλαδή στη μάντρα του σκλαπ, στην περιοχή Ρεθύμνου όπου κρατούσαν τον Λεμπιδάκη, επειδή είχε χωρίσει με την σύντροφο του και δεν είχε πού να μείνει.

Υποστήριξε ότι έμεινε εκεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου

Στο κατάλυμα της μάντρας έμεινε, υποστήριξε, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και αρχές Αυγούστου.

Αναγκάστηκε να φύγει, όταν του το ζήτησε ο 43χρονος προφυλακισμένος ιδιοκτήτης της μάντρας ανταλλακτικών, επειδή χρειαζόταν τον χώρο.

Ισχυρίζεται ακόμη, ότι έφυγε πριν μεταφερθεί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και δεν γνώριζε για την επικείμενη τότε μεταφορά του.

Υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε μονωτικές ταινίες για να συσκευάσει τα πράγματά του

Υποστήριξε ακόμη ότι φεύγοντας, χρησιμοποίησε μονωτικές ταινίες για να συσκευάσει σε κούτες τα ρούχα του, τα οποία άφησε εκεί προκειμένου να τα παραλάβει όταν θα ήταν έτοιμος.

Κατά συνέπεια, ήταν λογικό, κατά τους ισχυρισμούς τους πάντα, να βρεθούν αποτυπώματα του, όχι μόνο στην μονωτική ταινία αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία του χώρου.

Με τον 43χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας είχαν φιλικές και εργασιακές σχέσεις.

Λέει ότι αν είχε εμπλακεί θα είχε διαφύγει από τη χώρα

Όπως, τέλος, υποστήριξε ο 39χρονος, αν ήταν μπλεγμένος, τότε θα φρόντιζε «να διαφύγει στο εξωτερικό μετά την επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία και τις συλλήψεις που ακολούθησαν».

Το άρθρο Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Λεμπιδάκη ζητάει ο όγδοος συλληφθείς (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα