Kapa Research: Κλείνει η «ψαλίδα» ΝΔ & ΠΑΣΟΚ-Καταλληλότερος ο Βενιζέλος!

Άλλη μια δημοσκόπηση καταδεικνύει την πλήρη διάλυση του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων έτσι όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς για άλλη μια φορά εκτιμάται ότι θα έχουμε 8-κομαμτική Βουλή. Ωστόσο, αυτή τη φορά η δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» δείχνει κα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πρώτα

απ’ όλα μικραίνει η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεύτερον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως καταλληλότερος για την πρωθυπουργία και τέλος το κόμμα του Πάνου Καμμένου Ανεξάρτητοι Έλληνες καταλαμβάνει την 4η θέση στο Κοινοβούλιο!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Kapa Research, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 18,1% και το ΠΑΣΟΚ 14,3%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%. Στην πέμπτη θέση είναι ο Σύριζα με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.

Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%. Την ίδια στιγμή, οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 25,1%.

Ωστόσο, αξιοσημείωτο στοιχείο της δημοσκόπησης είναι, πως στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9% και προηγείται του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έχει 21,7% ενώ το 52,5% απαντά «κανένας από τους δύο».

Keywords
Τυχαία Θέματα