Κάλεσε τον κόσμο σε ξεσηκωμό εκλογών ο Τσίπρας

Τη διενέργεια εκλογών «για να σταματήσει η καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας στον τόπο μας», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και για να επιτευχτεί αυτό κάλεσε το λαό σε «διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα» έτσι ώστε «να επιβάλει με τη δράση του

την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλους τους βουλευτές «να αναλάβουν την πατριωτική τους ευθύνη» και ζήτησε από την κυβέρνηση να προβεί σε διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και απόσυρση του Μνημονίου.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης. «Δεν μας κυβερνούν ευρωπαϊστές, αλλά μερκελιστές» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας μάλιστα πως «ο κ. Σαμαράς έχει μετατραπεί σε άφωνο προεκλογικό χειροκροτητή της Μέρκελ».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η εφαρμογή των μέτρων ύψους 19 δισ. για την επόμενη τετραετία ισοδυναμεί με θάνατο, ενώ αναφερόμενος στη δόση των 31,5 δισ. είπε πως θα δοθεί για να σωθεί η Ευρωζώνη, όχι η Ελλάδα. Κατηγορώντας την κυβέρνηση πως εκβιάζει τον ελληνικό λαό, τόνισε πως οι μισθοί και οι συντάξεις κινδυνεύουν μονο από το μνημόνιο «και την τρικομματική κοινοπραξία». «Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η κυβέρνηση Σαμαρά υπογράφει τη χρεοκοπία του ελληνικού λαού» πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως «είναι ώρα η κυβέρνηση αυτή να φύγει».

Αναφερόμενος στον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας είπε ότι ο κ. κ Σόιμπλε από τη Σιγκαπούρη είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ. «Λένε οι Γερμανοί το κόστος για την έξοδο είναι 17 δις για την παγκόσμια οικονομία. Το ξέρουν αυτό και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης. Κερδίζουν χρόνο για να σώσουν το πολιτικό τους τομάρι. Όλοι λένε ότι τα μέτρα είναι καταστροφικά. Είναι η πρώτη φορά που χώρα εθελοντικά οδηγείται στην καταστροφή και την αυτοκτονία. Ούτε ένα ευρώ δε θα πάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα τα έσοδα του δημοσίου θα πηγαίνουν σε λογαριασμό για την εκπλήρωση των δανειστών. Όλες οι συντάξεις και οι μισθοί κινδυνεύουν από το μνημόνιο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η δόση θα δοθεί όχι για τη διάσωση της Ελλάδας αλλά για τη διάσωση της ευρωζώνης. Γιατί αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει η ευρωζώνη. Με τα ψέματα δεν μπορούν να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν έναν ολόκληρο λαό. Με το μεσοπρόθεσμο κινδυνεύει ο λαός και απλά αποφεύγουν την ενδεχόμενη εξωτερική παύση πληρωμών.

Τα μέτρα δε θα είναι τα τελευταία, το επιβεβαιώνει το ίδιο το μεσοπρόθεσμο που φέρνουν στη βουλή. Το ίδιο το μεσοπρόθεσμο προαναγγέλλει την αποτυχία του. Δεν αντέχει ο λαός τους μαθητευόμενους μάγους της συμφοράς και τους κινδυνολόγους της χρεοκοπίας. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά έχει απαξιώσει το πολίτευμα και τους θεσμούς. Κατάφερε να συμπυκνώσει την καταστροφή της χώρας σε ένα μόνο μνημόνιο και σε ένα μόνο άρθρο. Προχωρεί στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου του οποίου οι περικοπές έχουν κριθεί αντισυνταγματικές. Βάναυση και απροκάλυπτη κυβερνητική προπαγάνδα το να δ

Keywords
Τυχαία Θέματα