«Καυτό» εξάμηνο : Ο «χάρτης» των φόρων μέχρι τον Γενάρη του 2017

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι πρώτες ημέρες του Φθινοπώρου φέρνουν μαζί τους σωρεία πληρωμών, ένα διαρκές ραντεβού με την εφορία που τελειώνει τον Ιανουάριο του 2017. Καθώς οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσου ούτε ένα , ούτε δύο, αλλά 14 φόρους μέσα σε διάστημα έξι μηνών.

Αλλεπάλληλες πληρωμές

Μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση από τις τρεις δόσεις του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος, ενώ την Δευτέρα -αύριο- αναρτούνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ένα μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών θα κληθεί να πληρώσει μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Το συνολικό ποσό που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προσεγγίζει τα 3,2 δισ ευρώ με εισπράξιμο ποσό από αυτό, να θεωρείται ότι είναι τα 2,65 δισ ευρώ περίπου. Άλλωστε σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν κατά την διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ περίπου 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο που ξεκινά από το 1 λεπτό και φθάνει μέχρι τα 50 ευρώ.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ :

• 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι θα πληρώσουν από 1 λεπτό έως 10 ευρώ υψηλότερο ΕΝΦΙΑ.

• 420.000 υπόχρεοι θα πληρώσουν επιπρόσθετα από 10 έως 50 ευρώ μεγαλύτερο φόρο.

• Περίπου 270.000 υπόχρεοι θα κληθούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα είναι υψηλότερος κατά 50 ευρώ και άνω.

Ο ΕΝΦΙΑ σε συνέργεια με τους υπόλοιπους φόρους που υποχρεούνται να καταβάλλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι αφορούν σε ένα ποσό περί τα 23.296 δισ ευρώ, που πρέπει να συγκεντρωθούν οπωσδήποτε, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του δημοσιονομικού κόφτη .

Όλοι οι φόροι μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 :

φόρο εισοδήματος,ειδική εισφορά αλληλεγγύης,τέλος επιτηδεύματος,φόρο πολυτελούς διαβίωσης,Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ),τέλος σταθερής τηλεφωνίας,αυξημένο ειδικό φόρο σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, υγραέριο,αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο,αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης,αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στον καφέ,αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού,αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα,

νέα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. για το έτος 2017

Το άρθρο «Καυτό» εξάμηνο : Ο «χάρτης» των φόρων μέχρι τον Γενάρη του 2017 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press