Ιταλία: Έστειλαν τρομοδέμα σε οίκο αξιολόγησης!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η αποστολή τρομοδεμάτων έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις, με τις χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο να συνδέουν τους τροομοφακέλους με την Ελλάδα.

«Τον περασμένο Μάρτιο εντοπίσθηκε και απενεργοποιήθηκε εκρηκτικό δέμα που απευθυνόταν σε οίκο αξιολόγησης του Μιλάνου», γράφει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Corriere della Sera. Το γεγονός γνωστοποιήθηκε καθυστερημένα

γιατί η Αντιτρομοκρατική της Ιταλίας στρέφει τις έρευνες της μετά την επίθεση στον Παπαδήμο, στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία».

Τον περασμένο Μάρτη απεστάλη τρομοδέμα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, με φερόμενο αποστολέα τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια και ένα ακόμη πακέτο που έφτασε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Και για τα δύο, την ευθύνη ανέλαβαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς». Παράλληλα, η ελληνική αστυνομία είχε «μπλοκάρει» ακόμα οκτώ τέτοια πακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η οργάνωση έχει απευθύνει σε κείμενο της τους «χαιρετισμούς στην Ιταλική Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai» και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο. Πρόκειται για τα μέλη της Fai που κρίθηκαν ένοχα από την ιταλική δικαιοσύνη για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Αnsaldo Nucleare, στην Γένοβα, στις 7 Μαΐου του 2012.

Για το πακέτο που έφτασε στον ιταλικό οίκο αξιολόγησης δεν έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά, παρά μόνο ότι είχε παρόμοιο «περιεχόμενο», με τα πακέτα που έφτασαν σε Παρίσι και Βερολίνο, τον περασμένο Μάρτιο.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ακόμα πως πιθανώς ως αποστολέας του δέματος να είναι ένας Έλληνας πολιτικός ή μέλος της κυβέρνησης.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερωθεί και κάνουν έρευνες για το αν το πακέτο έφυγε από την Ελλάδα, ή αν υπάρχει συνεργασία οργανώσεων μετά των δύο χωρών.

Το άρθρο Ιταλία: Έστειλαν τρομοδέμα σε οίκο αξιολόγησης! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα