ΗΠΑ ή Σερβία: Ποιος θα είναι ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής;

Το Μουντομπάσκετ Ισπανίας τελειώνει σήμερα με την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή, καθώς στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ αναμετρώνται ΗΠΑ και Σερβία (22:00, ΟΤΕsport3, ANT1).

Πρόκειται για έναν αγώνα όπου οι δύο αντίπαλοι έχουν κατακτήσει μαζί 9 τίτλους στη διοργάνωση και μία εκ των δύο έχει δώσει το «παρών» σε όλους τους προηγούμενους τελικούς πλην του 2006. Παράλληλα συναντώνται για πρώτη φορά στην ιστορία σε τελικό!

Απόλυτο φαβορί

παραμένουν οι αήττητοι Αμερικανοί. Ωστόσο οι Σέρβοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους από τον αποκλεισμό της Εθνικής μας ομάδα, έθεσαν νοκ άουτ με εμφατικό τρόπο τη Βραζιλία, απέκλεισαν τη Γαλλία και είναι έτοιμοι για την πραγματική υπέρβαση.

Η Team USA έχει κατακτήσει τον τίτλο 4 φορές στην ιστορία της και αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχή, κάτι που έχει συμβεί μόλις δύο φορές στο παρελθόν. Οι «πλάβι» με τη σειρά τους θέλουν να φτάσουν στον 6ο τους τίτλο.

Ο νικητής πέρα από τον παγκόσμιο τίτλο εξασφαλίζει αυτομάτως και μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, που σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να διεκδικήσει το επόμενο καλοκαίρι (στους Παναμερικανικούς Αγώνες για τις ΗΠΑ και το Ευρωμπάσκετ για τη Σερβία).

Keywords
Τυχαία Θέματα