ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 12χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο

Τραγωδία στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε δωδεκάχρονο που κρατούσε ένα αεροβόλο-οπομίμηση όπλου σε πάρκο έξω από κέντρο αναψυχής στο Κλίβελαντ της πολιτείας του Οχάιο.

Συγκεκριμένα δύο αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή έπειτα από κλήση ενός άνδρα στην άμεση δράση, ο οποίος ανέφερε πως ένα άτομο κραδαίνει όπλο «που είναι πιθανώς ψεύτικο» και τρομάζει τον κόσμο.

Ο καλών ανέφερε δύο φορές προς την

άμεση δράση πως το όπλο είναι πιθανώς ψεύτικο και ότι είναι πιθανώς έφηβος ο κάτοχός του, σύμφωνα με το ηχητικό της κλήσης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές, όμως ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών του Κλίβελαντ, Τζελ Φόλμερ, δήλωσε πως δεν μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς η πληροφορία πως ο καλών πιστεύει ότι το όπλο δεν είναι αληθινό.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης του Κλίβελαντ Έντ Τομπ δήλωσε ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές όταν το αγόρι έβγαλε το ψεύτικο όπλο -το οποίο δεν έφερε τη πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας που βρίσκεται κανονικά στο στόμιο- από τη ζώνη του.

Το αγόρι δεν απείλησε λεκτικά τους αστυνομικούς, αλλά κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του και έπιασε το όπλο αφότου οι αστυνομικοί του είπαν να σηκώσει τα χέρια ψηλά, σύμφωνα με τον Έντ Τομπ.

«Τότε πυροβόλησε ο αστυνομικός» είπε ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας του Κλίβελαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα