Ιδού ο ρωσικός «εξολοθρευτής»! Το «μήνυμα» της Μόσχας με το μαχητικό ελικόπτερο με λέιζερ που «τυφλώνει» τους εχθρούς (video)

Έναν ακόμα άσο στο πλούσιο οπλοστάσιό της επέλεξε να παρουσιάσει στους δημοσιογράφους η Ρωσία. Δεν αποτελεί φυσικά τυχαία επιλογή η χρονική συγκυρία, με τη Μόσχα να στέλνει «μήνυμα» προς κάθε κατεύθυνση, μετά τα συνεχή επεισόδια με την Τουρκία.

Το Ρωσικό θωρακισμένο επιθετικό ελικόπτερο Mi-8AMTSh «Εξολοθρευτής» είναι εφοδιασμένο με υπερσύγχρονο ραδιο-ηλεκτρονικό σύστημα, που το καθιστά απρόσβλητο από πυραύλους του εχθρού, δήλωσε εκπρόσωπος της Ανατολικής Στρατιάς τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

«Το ηλεκτρονικό σύστημα

Vitebsk εξασφαλίζει προστασία έναντι εχθρικών πυραύλων και ραντάρ με τη δημιουργία οπτικών και ραδιο-ηλεκτρονικών παρεμβολών. Μπορεί επίσης να ξεγελάσει τους θερμικούς πυραύλους με τη δημιουργία ενός «ηλεκτρονικού θόλου» γύρω από το ελικόπτερο και να τυφλώνει του επερχόμενους πυραύλους με ακτίνες λέιζερ, » δήλωσε οAlexander Gordeyev, σύμφωνα με το sputniknews.com.

Επί του παρόντος, το σύστημα έχει εγκατασταθεί σε ελικόπτερα που σταθμεύουν στη βάση ανατολικά της λίμνης Βαϊκάλης, ενώ θα επεκταθεί σε αρκετές μοίρες ελικοπτέρων το επόμενο έτος σε όλη την Ανατολική Στρατιά, πρόσθεσε ο Gordeyev.

Το Mi-8AMTSh είναι μια ειδική θωρακισμένη έκδοση του ελικοπτέρου Mi-8AMT. Μεταφέρει φορτία και στρατεύματα και τους στηρίζει με δύναμη πυρός.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε πολεμικές ζώνες μέχρι τις αμυντικές γραμμές του εχθρού πριν από την προσγείωση, εμπλοκή με εχθρικό πεζικό, τεθωρακισμένα οχήματα ακόμα και εναντίον αρμάτων μάχης.

Έχει επίσης τη δυνατότητα για χτυπήματα εναντίον αεροσκαφών σε χαμηλές πτήσεις, ελικοπτέρων, και μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα