Ιδιοκτήτες οδηγούν εν αγνοία τους κλεμμένα αυτοκίνητα!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ανύποπτοι πολίτες οδηγούν εν αγνοία τους, οι περισσότεροι, κλεμμένα αυτοκίνητα με παραποιημένα τα χαρακτηριστικά τους και διαφορετικού αριθμού πινακίδες κυκλοφορίας! Η αποκάλυψη, που προστίθεται ως ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των κλοπών αυτοκινήτων υψηλής εμπορικής αξίας και της διοχέτευσής τους στην αγορά με αλλαγμένα στοιχεία, έρχεται μέσα από την εξάρθρωση σπείρας που… εξαφάνιζε αυτοκίνητα! Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί από την αστυνομία βορειανατολικής Αττικής δύο μέλη της ομάδας, 30 και 32 χρόνων, ενώ σχηματίστηκε

δικογραφία και για άλλα δύο.

Σύμφωνα με τα λεπτομερή στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αποτελούν προφανώς πρακτική και άλλων παρόμοιων κυκλωμάτων, τα οποία δρουν ακόμη, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων με σκοπό, αφού προηγουμένως παραποιήσουν τα στοιχεία τους, να τα πωλήσουν αυτούσια ή τμηματικά ως εξαρτήματα.

Ειδικότερα, λέει η Αστυνομία, οι δράστες επιδίδονταν σε κλοπές οχημάτων συγκεκριμένου τύπου, για τα οποία υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια αγόραζαν ίδιου τύπου οχήματα, που είχαν υποστεί βλάβη και η επισκευή τους ήταν οικονομικά ασύμφορη και αφαιρούσαν τα τμήματα εκείνα όπου αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου τους, ώστε να τα τοποθετήσουν στα κλεμμένα (μέθοδος «εντοιχισμός»). Επιπλέον, για την ολοκλήρωση της δράσης τους, μεταβίβαζαν τα αυτοκίνητα είτε στους… ίδιους(!), είτε σε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, τους άλλαζαν χρώμα και προέβαιναν σε ψευδείς δηλώσεις απώλειας πινακίδων!

Ακόμη, συνεργάζονταν με άτομα που απασχολούνταν σε όλους τους τομείς της αγοραπωλησίας των αυτοκινήτων, ενώ την πώληση των τροποποιημένων αυτοκινήτων την ανέθεταν σε άτομα που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο αυτό ή αναρτούσαν σχετικές αγγελίες στο διαδίκτυο! Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και χώρους αποθήκευσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, έξι εγκέφαλοι διαφόρων οχημάτων, πέντε εξωτερικές κλειδαριές αυτοκινήτων και πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων μεταβίβασης αυτοκινήτων…

Από την έως τώρα έρευνα της Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής έχουν εξακριβωθεί δέκα τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων, κατά κανόνα της ίδιας μάρκας. Θεωρώντας ότι τα αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί και διοχετευθεί στην αγορά ή πωληθεί ως ανταλλακτικά πιθανόν είναι πολύ περισσότερα, η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία παράλληλα με την κύρια ανάκριση, στην οποία παραπέμφθηκαν οι συλληφθέντες.

Το άρθρο Ιδιοκτήτες οδηγούν εν αγνοία τους κλεμμένα αυτοκίνητα! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα