Η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να περάσει την εκπαίδευση των πεζοναυτών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Iστορία έγραψε μια αξιωματικός πεζικού στις Η.Π.Α, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε την περίφημη εκπαίδευση του αξιωματικού του πεζικού.

Η υπολοχαγός, που επιθυμεί να κρατήσει την ταυτότητά της κρυφή, αποφοίτησε από το Quantico της Virginia και σύντομα θα της ανατεθεί η ηγεσία μιας διμοιρίας 40 ανδρών.

Ο αρχηγός του ναυτικού σώματος Gen.Robert Neller τουίταρε μια φωτογραφία της γυναίκας λέγοντας ότι είναι «υπερήφανος για τη συγκεκριμένη αξιωματικό αλλά και

τους υπόλοιπους συναδέρφους ηγέτες».

Proud of this officer & her fellow leaders. Now they focus on what's important: preparing to lead Marines in combat https://t.co/rwWjXKOAf9 pic.twitter.com/RvzTAkuLLI

— Robert B. Neller (@GenRobertNeller) September 25, 2017

Υπάρχουν περίπου 1.4 εκατομμύρια ενεργά στρατεύματα στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και μόνο το 15% είναι γυναίκες. Τον Μάρτιο του 2016 ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα άνοιξε όλες τις στρατιωτικές θέσεις στις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και των μονάδων μάχης.

Το ένα τέταρτο των υποψηφίων δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση ποτέ, ενώ το 10% από αυτούς εγκαταλείπουν από την πρώτη ημέρα.

Το άρθρο Η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να περάσει την εκπαίδευση των πεζοναυτών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα