«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξοντώνει τους συνεπείς φορολογουμένους και βάζει πλάτη στους λαθρέμπορους»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για μείωση των ελέγχων ως προς την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και στα καπνικά προϊόντα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιβάλλει, με μεγάλη ευκολία, νέους φόρους, την ίδια στιγμή που επιδεικνύει αδράνεια στους ελέγχους και ανοχή στο λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών προϊόντων. Το 2014, είχαν διενεργηθεί 27.365

έλεγχοι, για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο στα καύσιμα. Το 2015, την πρώτη χρονιά διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, ο αριθμός των ελέγχων μειώθηκε στους 8.859, ενώ το 2016, έχουμε την απόλυτη κατάρρευση των ελέγχων, αφού τους πρώτους εννέα μήνες είχαν πραγματοποιηθεί μόλις 2.567.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν αξιοποιεί τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, που παρέλαβε έτοιμο και εγκατεστημένο. Σκοπίμως αδρανοποίησε τη διαδικασία για την εγκατάσταση συστήματος GPS στα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων, αλλά και στα πλωτά μέσα, που θα λειτουργούσε καταλυτικά στον περιορισμό του λαθρεμπορίου καυσίμων. Επίσης, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιδείξει πρωτοφανή κωλυσιεργία στο διαγωνισμό για τη μοριακή ιχνηθέτηση καυσίμων και αδιαφορία στην τοποθέτηση συστήματος εισροών – εκροών στις εταιρείες παραγωγής και διακίνησης καυσίμων και στα διυλιστήρια, για να ελεγχθεί η διακίνησή τους σε όλα τα στάδια.

Ανάλογη, όμως, εικόνα επικρατεί και στους ελέγχους για τα καπνικά προϊόντα, οι οποίοι μειώθηκαν, τόσο το 2015, όσο και το 2016. Με την αύξηση των φόρων στα καύσιμα και στα καπνικά προϊόντα καλλιέργησε το έδαφος, για να αναπτυχθεί το λαθρεμπόριο και με την κατάρρευση των ελέγχων ουσιαστικά το απογείωσε. Την ίδια όμως στιγμή, εξοντώνει τους συνεπείς φορολογουμένους. Αυτοί που είχαν κάνει σημαία την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αποδεικνύονται οι καλύτεροι σύμμαχοί τους. Η απώλεια δημοσίων εσόδων από την έξαρση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και στα καπνικά προϊόντα υπερβαίνει το 1 δις ευρώ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα καταφύγει και πάλι στη μοναδική λύση που ξέρει: Θα στείλει το λογαριασμό στους πολίτες με την επιβολή νέων φόρων, χωρίς τέλος και χωρίς λογική. Η χώρα, όμως, και οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο. Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή, στιβαρή και αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα επιβάλει τη νομιμότητα και τους ελέγχους απέναντι στη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο».

Το άρθρο «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξοντώνει τους συνεπείς φορολογουμένους και βάζει πλάτη στους λαθρέμπορους» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα