Η facebook-ική «φιλία» με τους πρώην βλάπτει την ψυχολογία!

Το να κάθεται κανείς και να «ψαχουλεύει» το προφίλ του πρώην όχι μόνο είναι χάσιμο χρόνου, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις στην υγεία!

Τα αποτελέσματα έρευνας του πανεπιστημίου Brunel έδειξαν ότι περίπου το ήμισυ των χρηστών στο facebook –δηλαδή μισό δισεκατομμύριο- χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης –μεταξύ άλλων- για να «κατασκοπεύσουν» τη ζωή των πρώην, κάτι που… βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Οι ερευνητές παρομοιάζουν τη συνήθεια του να μπαίνει

κανείς στο προφίλ του πρώην για να τσεκάρει που βρίσκεται ή να δει φωτογραφίες ως… μαχαίρι στην καρδιά. Πριν τα social media μπορούσε να μάθει κανείς για τους πρώην μέσω κοινών γνωστών, αλλά πλέον η «παρακολούθηση» έχει γίνει «παιχνιδάκι»!

«Τώρα μπορεί κανείς να παρακολουθεί διαρκώς τον άλλο, να τσεκάρει που είναι, τι κάνει, με ποιον και τελικά το να προχωρήσει στη ζωή του γίνεται ακόμη δυσκολότερο», τονίζει η ψυχολόγος Tara Marshall, που ήταν επικεφαλής της έρευνας.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι αυτοί που παρέμειναν «φίλοι» στο facebook με πρώην τους αισθάνονταν στη ζωή τους περισσότερη δυσφορία και δυσκολεύονταν να ξεπεράσουν τον χωρισμό περισσότερο σε σύγκριση με αυτούς που πάτησαν το «μαγικό» κουμπί για τη διαγραφή του φίλου.

Μετά απ΄όλα αυτά, μήπως ήρθε η ώρα για το «unfriend»;

Πληροφορίες από: Dailymail.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα