«Η ΕΥΔΑΠ ξεπέρασε τα όρια»

Σφοδρή επίθεση απέναντι στις πολιτικές της ΕΥΔΑΠ εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, σχετικά , με την πρακτική της Εταιρείας να κατάσχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς δήμων για χρέη προς την ίδια.

Όπως είπε ο κ. Πατούλης «η ΕΥΔΑΠ έχει ξεπεράσει τα όρια. Είναι διαχειριστής νερού. Είναι ανώνυμη εταιρεία.

Αλλά δεν μας έχει δείξει ότι συμπεριφέρεται σε όλους με ισότιμο τρόπο. Δε νομίζω ότι έκανε καμία κατάσχεση η ΕΥΔΑΠ σε κανένα υπουργείο. Ούτε η ΔΕΗ έχει κατεβάσει κανέναν διακόπτη σε κανένα υπουργείο».

Ο κ. Πατούλης είπε ακόμη ότι η ΚΕΔΕ θα ζητήσει, αντιπροσωπεία από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συναντηθεί με το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να περάσει η νοοτροπία ότι όταν έχει ένας δήμος πρόβλημα, έχουμε όλοι πρόβλημα».

Αύριο, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη. Αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του ανοίγματος των προσλήψεων -που διεκδικεί επισταμένως η ΚΕΔΕ- και ο επανακαθορισμός κριτηρίων. Σε ό,τι αφορά τον επανακαθορισμό κριτηρίων στον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων, ο κ. Πατούλης σημείωσε: «Κανένας σε αυτή την αίθουσα δεν συνομολογεί να απολυθεί κάποιος, που εργάζεται 10 χρόνια, με βάση επανακαθορισμό κριτηρίων. Όμως, δεν θα αρνηθώ να δώσω στοιχεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα