Η επιστολή της 56χρονης τετραπληγικής στον ΟΓΑ όταν της έκοψαν τη σύνταξη…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στη δημοσιότητα έφερε η εφημερίδα «Τα Νέα» την επιστολή της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας από τα Χανιά προς τον ΟΓΑ, που έχασε τη ζωή της όταν της έκοψε το ρεύμα η ΔΕΗ, αφού υποστηριζόταν από μηχάνημα.

Μέσα σε 166 λέξεις η 56χρονη γυναίκα είχε στείλει μέσω τοπικής εφημερίδας το πρώτο μήνυμα προς τους αρμοδίους

πριν από 4 μήνες, που αφορούσε την πλήρη διακοπή της σύνταξής της, που ήταν και το μοναδικό εισόδημά της.

Η επιστολή είναι η εξής:

«Το όνομά μου είναι Ευτυχία Ποποδάκη. Είμαι άτομο με τετραπληγία 20 χρόνια και είμαι στο κρεβάτι κι έχω μηχανική υποστήριξη από τον Ιανουάριο του 2003. Τον υπολογιστή τον χειρίζομαι με μια κάμερα υπερύθρων.

Έχω μια αρρώστια που λέγεται Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS). Γεννήθηκα 30 Οκτωβρίου 1958. Όλη τη ζωή μου ασχολιόμουν με τη γεωργία, εκτός από ενάμιση χρόνο που άνοιξα ένα ανθοπωλείο για να πουλάω τα φυτά που καλλιεργούσα μόνη μου για να μην τα παίρνουν οι έμποροι για κομμάτι ψωμί. Είχα βλέπετε 3 αγόρια να μεγαλώσω. Βρήκα ένα μαγαζάκι 15 τ.μ. και έναν λογιστή.

Δεν μου είπε ότι ήταν απαραίτητο να γραφτώ στο Ταμείο Εμπόρων. Ανοιξα το ανθοπωλείο νόμιζα ότι ήμουν εντάξει με τις υποχρεώσεις μου με το κράτος. Δεν με ενόχλησε κανείς. Τον Νοέμβριο του 1993 άρχισα να χάνω την ισορροπία μου και να πέφτω κάτω αδικαιολόγητα. Τον Δεκέμβριο του 1993 νοσηλεύτηκα στο Αιγινήτειο νοσοκομείο. Τότε μου έφτιαξαν τα χαρτιά οι γιατροί “να τα καταθέσουν στο Ταμείο σου” μου είπαν».

Ωστόσο, το αίτημα της 56χρονης δεν ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν τα χρέη της και η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα και κατά συνέπεια τα μηχανήματα υποστήριξης που την κρατούσαν στη ζωή.

Το άρθρο Η επιστολή της 56χρονης τετραπληγικής στον ΟΓΑ όταν της έκοψαν τη σύνταξη… εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα