Η Dove ζητά συγγνώμη για την διαφήμιση, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σφοδρές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί στα social media διαφήμιση της γνωστής εταιρίας καλλυντικών, Dove, παρά τη συγγνώμη.

Η επίμαχη διαφήμιση στο facebook έδειχνε μια μαύρη κοπέλα να βγάζει την μπλούζα της και να γίνεται άσπρη.

Lol did this even look right to y'all? I mean your whole team sat down and cleared this bullshit right here? How?

pic.twitter.com/WzsZfpkxAr

— Musimbwa (@UNcubeOthungayo) October 7, 2017

Μόλις άρχισε να προβάλλεται και έγινε αντιληπτή, αρκετοί χρήστες επεσήμαναν το γεγονός ότι η απεικόνιση μοιάζει να εξισώνει το σκούρο δέρμα με το βρώμικο.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ωστόσο έριξε «λάδι στη φωτιά» καθώς έκανε λόγο για «αστοχία»: «Η εικόνα που αναρτήθηκε πρόσφατα στο Facebook ήταν άστοχη και απέτυχε να παρουσιάσει προσεκτικά τις έγχρωμες γυναίκες. Λυπούμαστε βαθειά για την προσβολή».

Ωστόσο η απάντηση θεωρήθηκε από πολλούς ανεπαρκής και προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος, με αποτέλεσμα να γίνει γενικευμένο κάλεσμα για μποϋκοτάζ στα προϊόντα της εταιρίας.

An image we recently posted on Facebook missed the mark in representing women of color thoughtfully. We deeply regret the offense it caused.

— Dove (@Dove) October 7, 2017

Πάντως και το 2011 η γνωστή εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρματος είχε βγάλει στη δημοσιότητα μία ανάλογη διαφήμιση με το πριν και το μετά γυναικών που χρησιμοποιούν αφρόλουτρα της εταιρείας.

Το άρθρο Η Dove ζητά συγγνώμη για την διαφήμιση, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα