Γιατί στη ΝΔ εκτιμούν ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές μέσω ΣτΕ!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ως «εν αναμονή πρωθυπουργό» χαρακτηρίζουν οι στενοί του συνεργάτες τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμώντας ότι ήταν επιτυχημένη τόσο η παρουσία του στη ΔΕΘ όσο και η «Συμφωνία Αλήθειας».

Όλοι, πλέον, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο ενώνουν τις προσπάθειές τους για την πολιτική μάχη που έχει ξεσπάσει για τη διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες. Στο επιτελείο του αρχηγού της ΝΔ εκτιμούν ότι αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Στο

Μοσχάτο σχεδιάζουν να εντείνουν τις επιθέσεις τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ ποντάρουν πολλά στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τυχόν αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης φανέρωσε την τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς αναφέρθηκε στο ζήτημα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στη χθεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιβεβαίωσε, εμμέσως, παρά τη… διάψευση πως στο Μοσχάτο θεωρούν ότι εάν το ΣτΕ ακυρώσει τον νόμο Παππά η κυβέρνηση έχοντας ανοιχτά όλα τα μέτωπα με την κοινωνία (οικονομία, προσφυγικό) θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Μην έχοντας άλλη επιλογή, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τον δρόμο των πρόωρων εκλογών αφού θα έχει απολέσει το βασικό «χαρτί» της και μάλιστα με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης.

Οι δηλώσεις Κουμουτσάκου

«Η απόφαση του ΣτΕ αναδεικνύεται σε κομβικής σημασίας στάδιο. Ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει στη συνείδηση πολιτών. Δεν υπάρχουν ούτε καν ψήγματα διαφάνειας. Υπάρχει οσμή διαπλοκής. Θίγονται πλευρές της δημοκρατίας. Η απόφαση του ΣτΕ θα έρθει σε αυτό το περιβάλλον και έρχεται να προστεθεί στην άθλια οικονομική κατάσταση και στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης του προσφυγικού. Αυτό το περιβάλλον δεν μπορεί παρά να παράγει μια συγκεκριμένη πολιτική ατμόσφαιρα. Η ΝΔ έχει υποβάλλει αίτημα εκλογών σε ανύποπτο χρόνο. Άρα δεν συνδέονται τα δύο θέματα»» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Το άρθρο Γιατί στη ΝΔ εκτιμούν ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές μέσω ΣτΕ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα