Γεωργιάδης: Ισχύει μέχρι νεωτέρας η διάταξη Λοβέρδου

Σε ισχύ, μέχρι τουλάχιστον να αντικατασταθεί, θα είναι η παλιά υγειονομική διάταξη Λοβέρδου, που είχε καταργήσει η Φωτεινή Σκοπούλη, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η επιτροπή που συγκροτήθηκε προκειμένου να μελετήσει ποιο θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο της νέας υγειονομικής διάταξης και πού απαιτούνται βελτιωτικές παρεμβάσεις, θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα της μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες. Τα κόμματα θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη διαμόρφωσή της.

Σημειώνεται , πως η επαναφορά της παλιάς διάταξης έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, από διάφορες οργανώσεις και φορείς, αλλά και από την αντιπολίτευση, αν και το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί αναγκαία την επαναφορά της διάταξης Λοβέρδου μέχρι να υπάρξει καινούργια.

Το ζήτημα συζητήθηκε κατόπιν επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία κατήγγειλε ότι «επανέρχεται μία διάταξη που είναι αντισυνταγματική, προσβάλλει το κράτος δικαίου, διασύρει διεθνώς τη χώρα και βλάπτει και τη δημόσια υγεία».

Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο θέμα έξω από το υπουργείο Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα